27 juli 2018

Skrämmande värme

Värmen nu skrämmer mig. Det skrämmer mig att vår gräsmatta är knastergul och att vi inte sett en regndroppe på veckor. Det skrämmer mig att folk inte kan låta bli att grilla eller röka så att skogsbränder härjar runtom i vårt land. Värmen stiger för varje dag och det är fruktansvärt läskigt. Jag blir nästan provocerad att folk som njuter och tycker värmen är himmelsk för det är ett så himla egoistiskt tänk. Den här värmen är inte normal för detta landet. Punkt. Troligtvis ser vi verkligen följderna av miljöförstöringar och ett ändrat klimat. 

Just ni är klockan snart tio på kvällen och jag är så varm så jag kokar. Sitter vid ett öppet fönster och det blåser in friska vindar. Förut rullade mörka moln in och jag bad för regn. Än har det inte hänt. Klockan tio imorse, innan jag drog ner markiserna såg det ut såhär. Visserligen låg solen på men att solen är så varm så tidigt på förmiddagen är inte riktigt normalt. 

Vi badar såklar mycket, som alla andra. John har fått sån mängdträning efter simskolan i somras att han simmar riktigt bra nu. Men jag är också väldigt trött på att stranden och i vattnet är det enda ställe man kan vara för att ens stå ut på dagarna.
I onsdags var vi med mamma till Mormors glasscafe i Ludvika. Där åt vi jättestora glassar och badade.
Idag orkade jag inte mer så istället för att ligga i vattnet tog vi bilen (ac) in till stan och gick i affärer (mer ac). Jag hade några saker att fixa så det passade bra. När jag kom hem och var ute bara en liten stund höll jag på att storkna. Jag kan inte leva såhär. Tröstades mig själv med sushi när vi ändå var i stan Inga kommentarer: