23 juli 2018

Några dagar med syster

I torsdags var jag tillsammans med min lillasyster, mamma och mammas kompis på Västanås teaters föreställning Anna Svärd. En himla fantastisk förställning och i pausen åt vi godaste maten. Det var min tur att få umgås med syster efter att hon varit på Värmlandsturme några dagar så efteråt åkte hon med mig hem. Vi åt kex och ost på altanen innan vi knoppade in för dagen.
Värmen höll i sig så på fredagen åkte vi till en, för oss, ny strand. Frykenbadens camping. Där var det supernice, varmt i vattnet och vi åt lunch, lekte, busade i vattnet och fikade.
På kvällen åt vi skaldjur och smakade årets första kräftor. Jag älskar. Ja, Calle är ju vegetarian så han åt annat. Precis som John. Himla himla gott.
Till kvällen cyklade vi till älven för ett kvällsdopp. Jag har aldrig badat i älven förut och överraskades av denna lilla pärla, gömd bakom buskar och hus. Jag har nog aldrig njutit mer av ett dopp. En fin avslutning på en fin dag.

På lördagen drog vi iväg till Sunne för en dag på Sunne sommarland. Vi var där från öppning till stängning och efter tvekan inledningsvis åkte John hur mycket som helst. Själv blir jag visst åksjuk i rutschkanor nu för tiden. I den nedan höll jag på att kräkas och även i de vanliga kanorna klarad jag bara några åk. Så trist! Det enda jag kunde åka utan att må illa var när man sitter i en sån där ring. Tur vi hade moster med som kunde åka allt. Vi avslutade dagen med middag hos mamma.
På söndagen tog vi det ganska lugnt eftersom alla var rätt slitna efter heldag på sommarlandet. På eftermiddagen tog vi ändå en tur till Gamla Kraftstationen i Deje. Vi fikade supergott fika. Jag åt en himmelsk rabarberpaj.
Vi tittade även på utställningen och den fina konsten. Skulle gärna vilja ha denna söta hund av Christina Rosén.
Mina favoriter var ändå Tina Langenbachs konstfoton. Den handlar om hur sociala medier kan påverka relationen mellan förälder och barn. Väldigt talande måste jag säga.
Vi hann även en tur till lekparken och John fick leka med en kompis. Han har längtat efter det men antingen har kompisarna varit bortresta eller så har vi varit det. 

På kvällen var det dags att köra moster till tåget. Men vi ses snart igen för om en vecka är det jag och John som åker till henne. När jag ändå var i stan passade jag på att åka till Skutberget och springa en runda på 7 km. Ingen dum avslutning på några härliga dagar.


Inga kommentarer: