17 juli 2018

Hemmester

De senaste dagarna har vi ägnat oss åt att semestra på hemmaplan. Det finns alltid något nytt att upptäcka i ens egen hemmiljö. I lördags åkte vi till Ransäter för att besöka ett nyöppnat café i 50-talsstil. Älskade det. Kortet jag tog där inne blev väldigt suddigt då jag tycker det är pinsamt att ta kort på offentliga lokaler. 
Man kunde sitta ute och fika så det gjorde vi. Himla gott fikade hade de också. Så spelade vi lite trädgårdsspel och besökte loppisen innan vi drog vidare till badet.
Söndag drog jag med Calle och John till den stora loppisen som finns på I2- fältet i Karlstad. Herregud, visste den vars stor men inte hur stor tydligen. Det var enormt många som sålde där, orkade inte ens titta på allt. Men John gjorde några fynd. Största fyndet innehavdes ändå av Calle som hittade en Harley-Davidson jacka han länge spanat på. Dessa jackor kostar vanligtvis runt 1700. Denna såg helt oanvänd ut, var rätt storlek och vi fick den för 350kr. Calle var helt överlycklig hela dan. Sedan tog vi en lunch på pizza hut innan vi åkte hem.
På kvällen skulle jag ta med familjen på en trevlig promenad vid apertinravinerna men glömde hur lummigt det är där. Alltså var det oerhört mycket mygg som ville käka upp oss. Jag försökte knäppa några kort på vägen men man kan riktigt se hur vi rusar fram. Det var...panikartat.

Så var det måndag och Calles semester var slut medan vi fortsätter vår i ca tre veckor till. John och jag tog oss in till museiparken i Karlstad. Där placerade jag en filt i skuggan med fika och så fick John går runt och leta Pokémon, pokestop och gym för glatta livet. Jag följde hand framfarande samtidigt som jag gluttade i en bok. 
Senare lekte vi också i den fins lekparken och tog ett bad vid den fina stranden vid Klarälven bakom museet. Vilken heldag vi kunde ha bara på den plätten. En mycket mysig eftermiddag tillsammans.
Cool papperskorg på parkeringen.
I vår familj gillar vi tält. Jack kan svalka sig i dess skugga. Se vår gula gräsmatta. Den är som hö nu i torkan. Jag vet att vi inte är ensamma om det. Ska jag se det positivt har vi inga sniglar i år.
John och jag gillar också tältet. Vi har legat och myst där inne två kvällar i rad. Det är betydligt svalare och skönare än inomhus. Vid 11-tiden har John dock börjat längta efter sängen så där har vi gått in. Hade vi varit i skogen och inte haft något val hade han sovit i tältet utan problem. Han älskar verkligen att vara i det.
Denna eftermiddagen tillbringade vi vid Skivtjärn. Det går inte att av hemma hos oss nu när det är så varmt. Från 11 till 19 har vi inte en gnutta skugga och det är hemskt. Hela övervåningen är som en ugn, man måste bada. Hoppas vi har sett toppen på detta väder nu och att det bara går neråt. 27 grader varmt och klockan är 22:40. Inomhus. Men det är typ samma ute. Olidligt.


Inga kommentarer: