25 juni 2018

Sommaren är tillbaka

Efter en tid med ganska kallt väder kom värmen tillbaka igen verkar ser som. Vi hade en toppendag tillsammans hela familjen. Dagen började med att vi hämtade en ny karta i friska forshagas stolpjakt och letade upp några stolpar i Skived. Som vanligt hittar man platser man aldrig skulle ha besökt annars när man letar efter stolparna och följer en karta. Här, en fin bit av Klarälven som vi upptäckte för första gången.
Därefter köpte vi sallader och hämtade fika och badkläder hemma för att åka till Skivtjärn och äta. Passade också på att ta ett topp trots att vattnet var iskallt. Andmamman med sin hög med ungar kom fram och när John stod stilla var de så nära att man nästan kunde klappa dem. Det kom även en kanadagås med unge simmandes. Det är så fint att få uppleva djurlivet såhär. Förra veckan, hos min pappa, tog han och John en promenad i skogen och John fick skåda både älg, rådjur och grävling. Fantastiskt.
John hade dragit lapp för dagens äventyr och på den stod det att vi skulle åka till Vilda parken i Väse. Det var första gången för oss där och det var en riktig succé. Den fina skateparken var John bara lite intresserade av och provade kickparken där några gånger. Däremot älskade han låghöjdsbanan där man fick klättra, balansera och åka zipline. Riktigt roligt. Att han gillade det så mycket bådar också gott för vår semester i Idre som kommer innehålla mycket av den här typen av aktiviteter.

Hemma igen drog jag iväg på ett zumbapass och John fick prova sin somna-själv-i-sitt-rum-belöningen. Nya Mario Kart som anlänt med posten under dagen. Efter min träning körde vi några matcher. Fin avslutning på en toppendag.

Inga kommentarer: