19 juni 2018

Bak och Pinchos

Vi vuxna sov till halv nio-någonting idag. Eftrersom John hade dragit lappen baka någonting inför dagens aktiviteter så hade vi bestämt att först baka scones utifrån en Bamske-kokbok John har fått i julklapp för längesedan. Med Skalmans scones började vi dagen. Sconsen blev jättegoda och jag och Calle kunde även sitta ute till frukos eftersom solen visade sig. John valde frukost framför tv:n. Jag är imponerad över hur mycket John läser nu. Man kan aldrig ”tvinga honom” eller be honom läsa högt om han inte vill. Men de som beskrivningarna hur man skulle laga sconsen läste han högt och det utan större problem. Väldigt roligt att få lyssna på honom.
Man kunde nästan kalla frukosten för brunch innan vi vara färdigätna så när grannarna frågade om vi skulle hänga med till nya lekparken fick vi skynda att göra oss iordning. Sedan tillbringade vi en roligt timme i lekparken. Klippa gräs och åka till tippen var saker vi sedan tog tag i. En kladdkaka hann vi också baka och fika till eftermiddagen.
Dagens andra aktivitet var ju att äta på Pinchos. Tyvärr fick vi inte med oss John till stan utan det blev Mario som hängde med. Det var en Mario som var imponerad av restaurangens cirkustema och tyckte det var väldigt roligt att kyparen såg ut som en cirkusdirektör. Maten vann dock inte en enda poäng och det enda han åt var popcorn, ett chips, lösgodis och en stor apelsinjuice. Men vad gjorde det. Vi hade trevligt och John skötte sig utmärkt på resturang. 
En annan stor sak är att John just idag ska börja att sova utan oss i rummet. Vi sitter ju vanligtvis där tills han somnat men tyckte det var bra att träna bort oss ur rummet under sommaren. Han har faktiskt fått en muta och ska få något han önskar sig hett efter att ha klarat att somna själv i fem dagar. Just nu sitter jag utanför i soffan och det verkar lugnt där inne. Vi får väl se om en muta löser allt.


Inga kommentarer: