13 maj 2018

Va? Har inte semestern börjat än?

Wow! Den här helgen, den här långa helgen, var så himla härlig och somrig så jag nästan glömde att jag skulle jobba några veckor till innan det var dags för semester. Känner att jag väldigt snabbt gick in i semesterlunk där. Så skönt. Liten, jag menar stor, resumé. 

Hammocken är det bästa jag vet på sommaren. Vi har hängt en del nu.
Calle och jag har med gemensamma krafter målat pergolan en gång. Det blir fantastiskt bra med svart tycker vi. Under veckan hoppas vi hinna ta ett varv till, sedan ska vi köpa nytt tag innan det hela är klart 
Vi hann också färdigställa våra pallkragar. Det blev jordgubbar i den ena och den andra satte vi lite kryddor från affär. De verkar ta sig i alla fall. Det ska också bli sallad och tomat där. Kriget mot sniglarna har återigen börjat. En kväll hackade jag nog närmare 200 tror jag.
Lite nytt blomster.
Sedan har vi grillat i princip varje kväll. Och ibland till lunch. 
Och suttit ute och njutit i ljumma kvällar. Ibland med ett glas öl, ibland utan 
Årets första rabarbersaft har kokats. Finns inte mycket som är godare.
Vi har tagit promenader i ljuvliga dofter. Blommande träd och allt sånt underbart. En kväll gick vi vid vår närmaste sjö och kände på vattnet. John menade att det var varmt, jag tyckte motsatsen och Calle vägrade känna. Jack tog årets första dopp. Till magen i alla fall.
Så, fortfarande inte helt fri från förkylning drog jag ändå igång cykelträningen lite lätt. Kändes fint. 
Vi satt också uppe halva natten och tittade på Eurovision. Vilken rysare när Sverige först ledde men sedna hamnade på en sjundeplats. Både Calle och jag gillade Tyskland och jag även Finland. Årets startfält var dock oerhört starkt. 
John debuterade på sin första löpartävling, sisujoggen. 400 meter och medalj till alla. Himla roligt.
Vi har också hunnit besöka Christine och Emmet och lekt med grannbarnet. Idag lekte John och grannen och tillsammans bakade vi tre en rabarberpaj som vi bjöd hela grannfamiljen på. Barnen åt inget utom glassen som vanligt. Mer till oss vuxna!
Förövrigt tror jag det blir en sommar fylld med kryp. Jag tycker redan det finns massor av sniglar, myggor och fästingar. Funderar faktiskt, för första gången, på tbc-vaccin.
Inga kommentarer: