8 maj 2018

Min vegetariska månad

Jag har bestämt mig för att jag ska köra vegetariskt +fisk i en månad. Jag tycker överlag att vegetarisk mat är godare än icke vego. Både smak- och synupplevelsen blir större. Däremot har jag inget till övers för den färdiga mat man kan köpa i frysdisken. Någon quornfilé kan jag äta om den tillagas gott och färsen tycker jag är godast till taco och lasagne istället för köttfärs. Annars är den maten inte god vilket innebär att det tar lite tid när man ska laga biffar och plättar på kvällarna. Jag blir nog aldrig helvegetarian men intressant hur det ”känns” efter en månad. Jag kan absolut tänka mg att äta större delen av min kost vegetarisk men det finns också mer köttiga rätter som jag inte är beredd att utesluta. Kycklingben/lår, hamburgare och mat från havet är mat jag inte tänker sluta helt med. 

Igår åt vi en vegetarisk favorit för mig. Detta är bulgur med morots- och halloumibiffar. Samt röra på grekisk youghurt, citron och gräslök. En ny favorit för mig är grönkål som varit i ugnen med olja och salt. Himmelskt gott!
Dagens middag var ris och sötpotatisfalafel med röra av grekisk youghurt med lime och honung. Sidedish med rädisa, mynta och limesaft. Mynta, en annan favorit hos mig. Både gott i drinkar och somriga sallader.

So far är det himmelskt gott. Imorgon blir det en enklare pasta med svamp då John har löp och lek klockan sex på Sisu. Vi är väl hemma fem så maten måste vara snabblagad på onsdagar.

Inga kommentarer: