15 maj 2018

Måndagen som levererade

Dagen igår! Sommarkänslorna. Vilken underbar måndag. På jobbet var det stängningsdags vilket innebar att eleverna var lediga. Vårt arbetslag hade fått lite pengar för att kunna laga mat tillsammans och få umgås utan att det handlar om jobbrelaterade samtal. Vi samlades i hemkunskapssalen och hjälptes åt, dukade upp på pingisbordet på innergården och satt sedan och hade världens trevligaste lunch i solen. En kollega hade varit hemma och grillat åt oss och vi andra hade bidragit med att laga paj, potatissallad, bröd och mycket mer. En stund som vi som arbetslag, som sällan ens hinner ta en fika ihop, kan leva på länge. 

När jag hämtade John från fritids fick jag den briljanta idéen att middagen skulle bli en picknick vid vår sjö. John och jag hastade hem och jag slängde ihop en pastasallad, hämtade Calle och Jack och sedan hade vi det såhär mysigt.
John fick ta med badbyxorna och badade för första gången i år. Jag tyckte det var alldeles för kallt och valde att endast stå med fötterna i vattnet. Ja, en badkruka är han sannerligen inte, vår son.
På kvällen tog jag en cykeltur till Karlstad och tillbaka. Det är så himla vackert att cykla den biten av Klarälvsbanan då man cyklar förbi vatten, åkrar och skogar. Det var också massor av insekter så det gällde att hålla munnen stängd. Jag inser att jag måste skaffa mig ett par glasögon snarast. När jag var fram vid Kroppkärrssjön hade jag kramp i tårna och fick stanna och vila en stund för att det skulle gå över. Jag måste väl skaffa mig ett par ordentliga cykelskor om jag ska klara hallvätterns 15 mil. Igår blev det i alla fall 4,3 mil och jag måste få till minst två längre rundor med backar innan det är dags för det stora loppet. En vacker bild från sjön Alstern vid Edsgatan får illustrera den underbara gårdagen.Inga kommentarer: