8 april 2018

Våren är här!

Nu hann vi ganska mycket igen den här helgen. På lördag trotsade jag allt rullgrus och gav mig av på året första löprunda. Jag har ju stadsloppet i Karlstad, en mil, som mål den här våren och jag orkar inte bara springsa på så jag kör ett program som sakta ska få mig att klara allt längre sträckor. Egentligen avskyr jag att springa eftersom jag inte är uthållig och tycker en kilometer är aslångt när man har blodsmak i munnen. Detta är anledningen till att jag passar bäst på insturktörsleddda pass. Korta intervaller, bra musik som passar till det man gör samt en instruktör som skriker på en. Då blir jag peppad! Men varför springer jag då? Jo, jag gillar att utmana min kropp och känslan efter ett löppass är fantastisk. Så därför springer jag. Nu kör jag alltså ett program för att få upp flåset igen och första passet var att springa 10 min och gå 2 samt upprepa detta 2 gånger. Det blev till slut 4 km som var rätt tunga men nu är jag igång! Kom på en sak som kanske inte är så smart men som jag lyckats missa. Nämligen detta att jag ska cykla halvvättern den 10 juli och sedan springa stadsloppet den 16 juni. En vecka emellan bara! Hur kunde jag missa detta? Hoppas kunna gå utan värk i underlivet efter 15 mil på cykel så det kanske inte är helt lyckad att ta milen helgen efter. Aja, det blir som det blir. Jag har i alla fall köpt en ny cykel den här helgen eftersom jag inte kan pendla eller cykla halvvättern med min damcykel. Jag köpte en hybridcykel som jag so far är väldigt nöjd med!
En annan kulig grej vi gjorde i helgen var att åka och bowla hela familjen. Det var första gången vi gjorde det tillsammans alla tre så det var fantastiskt kul. Är dock säker på att banan lutade när det var min tur eftersom jag ständigt hamnade i det vänstra hörnet. 
Den här söndagen hann vi köpa nya skor och överdragsbyxor till John och sedan lekte John med en kompis medan Calle och jag tog en promenad tillsammans. Vi stannade även för en glass, vårens första, och det kändes så underbart att vara ute i vårvädret så vi fortsatte med det när vi kom hem. Satt på altanen och drack kaffe och njöt länge. I morgon ska jag jobba igen och det känns helt okej efter ett fint lov.

Inga kommentarer: