6 april 2018

Resumé påsklov

Det är ju fredag och vanlig helg imorgon så man får väl säga att påsklovet är slut nu. Måste säga att det har varit mer än fulländat. På tisdagen mötte vi Natasha och barnen i Mariebergsskogen. Det var ett efterlängtat möte eftersom det var ett tag sedan vi kunnat ses nu. 
På onsdagen hade vi planerat att åka till badhuset i Karlstad men både John och jag var rörande överens om att det var en hemmadag vi skulle ha. Så vi stannade hemma och spelade spel och tog det lugnt istället. Regnet öste ner så det var mysigt att tända ljus och läsa en god bok,
Medan John fortsatte med sin senaste hobby, att pärla Marios olika dräkter från Odessey. Jag tror han har gjort sex eller sju vid det här laget. Han kan sitta väldigt länge och bara greja med det här.
På torsdagen var vi färdigvilade och det regnade fortfarande så då passade det bra med ett badhusbesök. John fick simglasögon och en dykpinne för att visa mig vad han lärt sig de två veckorna (av fem) som de får med skolan. Massa saker hade han lärt sig som han inte velat göra förut. Hoppa från kanten utan simdyna, flyta på rygg och dyka då. Han dök och dök och dök. Jag fick kräva en paus av honom eftersom jag själv minns huvudvärken man kunde få när man som liten var mer under än över vattnet. Jag var imponerad. När vi var klara och det var dags att åka hem menade John att han aldrig skulle ta av sig sina simglasögon. De funkade i regnet också. 
Fredag och enda planen var att städa huset ordentligt. John hjälpte till i sina rum. Dock sken solen så fantastiskt igen så vi fick gå ut med jämns mellanrum. En promenad för att se hur de börjat förbereda för en ny temalekpark med tillhörande letande efter vårtecken samt åkande på kickbike och bandyspelande blev det. På eftermiddagen kunde även en av Johns kompisar komma och leka några timmar.
När Calle kom hem var det helg och vi avslutade veckan med att mysa framför en film hela familjen. John och jag hade köpte tonvis med snacks så nu är man nöjd och kräkfärdig. Vi såg ”Milo månväktaren”. En av Johns favoritfilmer. Den är bra faktiskt med bara en gnutta sunkiga könsroller. 

Inga kommentarer: