19 april 2018

Ingefärsshots och bra serier

Fasiken. Var helt säker på att jag skulle va på jobbet imorgon. Nu verkar det mer som jag måste vara hemma hela veckan!! Tog mig halva morgonen att hosta upp lungorna och jag verkar ha feber igen. Vad tusan! Varför är min kropp så vek så jag blir sjuk hela tiden?? Jag dricker tonvis med te, juice och vatten samt vilar så jag har liggsår för att bli frisk. NU! Är helt säker på att ingefärsshots kommer bota mig och har bett Calle göra några liter ikväll.
Jag orkar i princip inget annat än att ligga i sängen och kolla på tv nu. Min rygg är inte alls glad åt det men vad gör man? Har i alla fall tittat på massa bra serier på Nerflix. Varsågod för tips:

Requiem: Brittisk serie som handlar om en ung kvinna som försöker förstå sitt förflutna efter att hennes mamma tagit livet av sig. Hon kommer till en liten by där en flicka blev kidnappad för 20år sedan. Troligtvis spökar det i huset hon bor i. Hur är allt sammanlänkat med henne själv?

Tabula Rasa: Holländsk serie om en kvinna som lider av minnesförlust i närminnet efter en bilolycka. Hon försöker hitta tillbaka till livet samtidigt som omvärlden beter sig väldigt underligt och hon allt mer misstänker att hennes familj ljuger för henne. Väldigt obehaglig serie trots att den egentligen inte är övernaturlig. Gillade väldigt mycket. 

Le Chalet: Fransk serie som jag just börjat på idag och är på tredje avsnittet. Handlar dock om hur en grupp människor blir avskurna i en avlägsen by och hur olyckor börjar hända runt dem. Snart inser de att de alla är i fara. Verkar lovande än så länge.

Överlag gillar jag att Netflix har en del serier från övriga Europa och visst inslag från andra världsdelar. Inte bara de vanliga Amerikanska eller Brittiska. Dark var en favoritserie för mig som komfrön Tyskland till exempel. Nu gäller det väl bara att vidga vyerna mer och ta in serier från Asien (inte bara Japan), Sydafrika och inte minst Afrika! Tror aldrig jag sett en endaste film eller serie som är gjord i något Afrikansk land. Filmer om Afrika, ja, men de har oftast Amerikansk skapare. Så, är det bara jag som missar något eller?! Borde kanske leta mer?

Inga kommentarer: