19 mars 2018

Marsväder då och nu

Vädret kan ju vara lite olika i mars. Vår, vårvinter eller vinter. Mina elever frågar ivrigt när det är vår och eftersom de inte är från Sverige och inte har koll på att vår handlar mer om väder än ett speciellt datum så är det svårt att förklara. "Första april är det väl vår?". "Ja, kanske. Vi hoppas det" är inte så tillfredsställande. De längtar efter värme och fotbollsträning.

Här har vi ett foto från mitten av mars 2016. Vad jag kan utläsa från vinterbilderna det året fick vi lite snö i alla fall. Lite ligger det ju också kvar på marken på bilden även om det verkar vara härligt soligt och John snarare har överdragskläder än vinterkläder. Vårvinter?
Här har vi mars 2017 och utemöblerna har redan kommit fram. Inte en gnutta snö så långt ögat når. En vinter som var väldigt snöfattig och det mesta vi fick se av snö var på långfredagen då det föll minst en decimeter. Vår helt klart.

Mars 2018. Även om denna bild är några veckor gammal ser det fortfarande ut såhär på vår gata. Vi har haft en underbar vinter med massa snö och skidåkning. Även om det var 17 minus i söndags morgon och man så smått börjar längta efter vitsippor och vårsol nu så föredrar jag den här vintern framför alla andra. Ordentligt med snö och ordentligt med vinteraktiviteter. Vinter fortfarande och troligtvis ett tag till. Men solen värmer faktiskt så snart kommer nog våren också.

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Men va kul att se skillnaden från flera år tillbaka. Denna vinter har verkligen varit lång och snörik mot vad vi är vana vid. Inte mig emot, alla gånger hellre så här än plus och snöbrist. Härligt att fått till såpass många skidturer som det blivit! Men nu när skidspåren var alldeles isiga så längtar jag faktiskt efter vår. Känner mig nöjd med vintern för denna gång.
Kram

Emma sa...

Ja det är jättekul att kunna jämföra. Jag skulle glömma allt om det inte var för bloggen.

Jag känner nog samma som du. Det har varit en härlig vinter och det ska bli härligt med vår. Men om snön nu ändå ska ligga kvar åker jag gärna lite mer skidor.
Kram