1 mars 2018

Abrupt slut på det roliga

Halva sportlovet har gått och vi hade fler planer kvar, som att åka skidor med kompisar och gå på Leos lekland med andra kompisar. Tyvärr hände det som jag hoppats att vi skulle kunnat undvika, John vaknade med feber i morse. Nu ligger han som en utslagen lite fläck i soffan och mår inte alls bra. Så vi ställer in och hoppas det är snabbt övergående. Inte influensan som har däckat många i över en vecka. Tänker positiva tankar och så vidare.

Innan denna febertopp hann vi i alla fall göra flera mysiga och roliga saker. Måndagen tog vi det superlungt och var bara hemma och spelade spel och läst böcker. Enda planen var att jag skulle klippa mig. Skönt och välbehövligt.

På tisdagen åkte vi dock on till stan och besökte bokrean. Inte mycket matnyttigt där och inte tycker jag att det är så billigt längre. Eventuellt näthandlar jag lite reaböcker också. Några böcker fick ändå följa med oss hem. Såklart. Helt låta bli att handla går ju bara inte. Sedan gick vi i lite affärer och åt lunch innan det var dags för ett biobesök. Vi köpte största popcornen och tittade på Pelle kanin. John älskade den. Mycket lyckad dag. Perfekt med innerplan också eftersom vädret var väldigt hemskt med fruktansvärd blåst och köldgrader.

I går lekte John med grannbarnet hela dagen. De hade himla roligt och medan vi tog oss ut i solen för pulkaåkning och lek passade jag på att dricka kaffe mot en skolvägg. Sådan sportlovskänsla på det. 
På kvällen åkte jag skidor i väldigt skräpiga spår efter blåsvädret. Det var tur att jag åkte både i solnedgång och med en stor måne hängandes över mig. Annars hade turen mest varit slitsam. Istället njöt jag i fulla drag och tog mig runt 5 km. Jag har bara en endaste mil kvar innan jag i hamn på icaklassikerns vasaloppsutmaning. Den tänkte jag ta innan det riktiga Vasaloppet körs på söndag. 
Nu laddar vi för massor av vila. 

Inga kommentarer: