4 februari 2018

Favorithelg

Kallt har det varit i helgen men det har inte hindrat oss från att åka skidor. På lördagen mutade jag med Calle och John till Dömlebacken. De var inte så sugna först och klagade när det bet i kinderna. Efter lite fika var de dock med på tåget igen och John åkte väl ett tiotal gånger innan det var dags att åka hem och göra lunch. Jag hann själv inte åka något denna gång men tog istället en liten tur på längdskidorna på eftermiddagen.

Som nästan alla andra bänkade vi oss på kvällen för titta på mello som sändes från Karlstad. Det var första gången John orkade var vaken hela programmet. Hans favoriter var Patrick Swayze och Livet på en pinne. Jag tyckte utbudet var väldigt plant och tyckte egentligen ingen var bra. Bättre lycka nästa gång kanske? Det var dock mysigt att titta tillsammans.

Den här söndagen kom Johns morfar och Irene på besök. Vi åt lunch och jag fick några vallningstips innan vi åkte bort till Sisugården för att åka skidor tillsammans. John invigde sina längdskidor och började med 400 meter. Efter det var han sugen på mer och ville köra ”det långa spåret” så vi hoppade på 1100 meter. Det spåret börjar med en ganska lång backe men John kämpade på. Vi var riktigt imponerade av honom och han tyckte själv det var roligt. Nu har han bestämt att vi åker slalom på lördagarna och längd på söndagarna. Ja, jag är på. Pappa, jag och Irene åkte 2500 meter medan John och Calle åkte hem. John var helt slut vid det laget.  Totalt fick jag ihop lite mer än 5km. En härligt tur på fina spår och fint sällskap. Efteråt åkte vi hem och laddade med fika innan det var dags för pappa och Irene att åka hem.
Värsta bästa helgen!

Inga kommentarer: