3 januari 2018

Brev från menskärringen

I går var vi till Mariebergsskogen med min vän Maria och hennes två barn. Det var en ganska kall och ruggig dag men väldigt skönt att göra något ute efter allt innesittande under jul och nyår. Vi hade med oss korv att grilla men veden var för blöt för att tända trots att vi kämpade på som riktiga vildmarksproffs. Tur att barnen lika gärna äter kall korv! Sedan tittade vi på djuren som bytts ut när Lillerudsgymnasiet inte längre ville/kunde hålla i djurskötseln. Vi träffade ett väldigt kärvänlig får som försökte gnugga näsa med John flera gånger. När fingrarna blev för kalla gick vi till naturum och tittade på samt lekte i utställningen, fikade och jag köpte en sopplunch eftersom jag inte är så förtjust i kall korv. En väl utnyttjad dag.
Hittills detta lov har John gladeligen hängt på alla mina planer och äventyr. I dag var det dock stopp. Jag hade planer att åka till bibblan och gå på allmänhetens åkning i ishallen. Redan på förmiddagen märktes det att John helst ville greja med sitt eller spela tv-spel så jag ställde in bibblan. Till ishallen tog vi oss lite motvillig och efter 20 minuter var det stopp. Han ville hem igen och det spelade ingen roll hur mycket jag lirkade. Så vi åkte hem. Och nu vill han inte göra något, själv har jag tappad ork och lust helt.

Jag är fruktansvärt trött på dessa varma, regniga vintrar utan snö. Det känns som hela Sverige har snö utom just vår del. Jag hotade till och med Calle att flytta längre norrut om detta inte ger sig snart. Finns inget jag hellre vill än att kunna vara ute i snö just nu. Tröstlösare väder än det som är nu finns inte. Jag känner mig verkligen instängd och blir snart galen om jag inte kan börja träna igen snart. Jag provad att gå lugna 4 km med Jack igår. Det fick fint även om mina ben blev väldigt trötta av det ovana i att röra sig. I dag tycker jag att jag hostar mer och har lite ont i halsen. Är livrädd för att musklerna ska börja värka mer igen. Orka inte med detta stillasittande!!

Aja, nu ska jag lirka ut John att hjälpa mig att fylla mat till fåglarna, gå en kort runda med Jack och eventuellt göra chokladbars av glöggrester  eller slänga ut granen som barrar något fruktansvärt.
Hej från en sur och trött menskärring!

Inga kommentarer: