4 januari 2018

Bättre dag idag

Det blev ju en fantastiskt mycket bättre dag idag än igår. Den här dagen var planen ett biobesök med tillhörande popcornsätande. En aktivitet som verkligen faller unge herr Boman i smaken. Vi såg Bilar 3 som visades gratis här i Forshaga. John tyckte den var så himla bra och han satt i mitt knä nästan hela filmen igenom vilket gjorde det hela till en riktig mysstund. Hemma igen gjorde vi eget slajm som var giftfritt och ätbart. Sedan ägnade jag eftermiddagen åt att städa ut julen. Granen hann släppa alla barr på marken så det blev riktigt välstädat. John fick spela tv-spel och se på tv helt fritt under riden. 
När Calle kommen fick jag efterlängtad egentid. Jag åkte in till stan och var med på lanseringen av en bok som heter ”Vi som såg dem komma”. Människor från olika yrkesgrupper har skrivit texter kring de ensamkommande flyktingbarnen de mött i sitt arbete. Som talare fanns också andra yrkesgrupper som mött de ensamkommande eller jobbat med olika integrationsprojekt. Ibland ganska starka stunder då mycket känns igen från mitt eget arbete. Speciellt på slutet då de spelade en rapp med texter från ensamkommande barns egna texter. 

Det var dock väldigt skönt att komma ut själv litegrann. Nu måt jag lyssna färdigt på en bok jag nästan int ekan släppa just nu. Imorgon stundar sista dagen på detta jullov. Känns lite vemodigt faktiskt.

Inga kommentarer: