2 januari 2018

Årets utmaningar

Mina muskler börjar återhämta sig igen efter allt hostande. Jag har verkligen vilat dem i några dagar så det känns skönt att det hjälper. Jag ska inte göra annat än gå promenader den här veckan eftersom jag inte vill att värken ska komma tillbaka och förstöra för mig igen. Men jag är rastlös. Å vad.  jag vill träna igen! På måndag har jag bokat zumba som inte kräver någon styrka så det är något att se fram emot.

Tills dess får jag drömma om mina träningsutmaningar det här året. I år ska  jag:

•Cykla halva Vätternrundan, 15 mil
•Simma halva Vansbrosimningen, 1,5 km
•Springa stadsloppet, 1mil

Jag ska skaffa en ny cykel i vår så jag kan cykla varje dag till jobbet. 

Sedan har jag även planer på lite mer vilsamma utmaningar som:
Goodreads readinchallenge. Jag bestämde att 30 böcker kändes som ett nåbart mål att läsa i år. Jag har redan läst en och börjat på min andra.
Jag fick även med Calle på en utmaning som heter. #12dater2018 som jag hittat via Micke Gunnarsson och som innebär att man har en date i månaden hela året. De hade gjort det så att ibland bestämde hon, ibland han och ibland bestämde de tillsammans. Så dags att boka barnvakt. 

Alla dessa utmaningar känns verkligen roliga och jag ser fram emot dem. Hade jag några utmaningar förra året då? 

Vi tittar:

*Åka skidor minst nio mil. Inte på en gång och samma dag men det kommer ändå bli en utmaning för mig som började åka längdskidor förra året och bara hann med någon mil totalt. Önskar mig massor av snö i julklapp!
Och det fick jag inte. Tror jag kom upp i typ 2 mil så fail på den.

*Jo, jag ska nog springa stadsloppet igen. Och komma under mina 73 minuter.
Haha, gav upp stadsloppet helt då jag inte var psykiskt redo för att träna inför det igen. Tyckte dessutom att förra gången var så jobbig så jag struntade i det helt. I år är jag dock redo igen.

*Och ja, jag kommer hänga på ica-klassikerns cykelutmaning igen. 30 mil. Det var ju så himla härligt att cykla. Kanske investerar jag i en mer lättrampad cykel också.
Ja, dessa mil cyklade jag i alla fall. Ny cykel blir det inte förrän iår. 

*Slalomskola både för mig och John. John-biten är nog den största utmaningen. När den ungen sätter sig på tvären. Check på den. Jag lärde mig massor och John var på tvären hela tiden. 

*Vandra minst en längre vandring med övernattning. Funderar på att skaffa tält. Min dröm är att flerdagarsvandra i den norra delen av Sverige. Just den biten blir nog inte av i år i alla fall. Check på den med. Jag och Natasha vandrade Järnleden och hade tänkt oss ytterligare en vandring senare på sommaren. Tyvärr kom livet emellan. 

Inga kommentarer: