17 december 2017

Countdown

Tredje advent och bara fyra dagar kvar att jobba innan det är jullov. Två veckor får vi ledigt och det känns väldigt välbehövligt. Tiden går skrämmande fort och jag önskar att det fanns möjlighet att klämma ur varje droppe ur december vad gäller pyssel, bakande och mysande. Vi har hunnit en hel del utan att det varit stressigt, jag älskar att pyssla med John, trots det rusar tiden förbi. Den där långa längtan och väntan man hade som liten finns inte längre, hinns inte med, och jag saknar verkligen känslan av att tiden sträcker ut sig och är oändlig. Nu för tiden känns tiden mer och mer begränsad och ändlig. 

Well, det gäller att ta tillvara på minuterna, något jag ska fokusera på under jul och nyår. Jag längtar efter långa, lata dagar med spel och böcker varvat med utetid och vinterlek. 
Igår snöade det så äntligen ordentligt! Flera decimeter kom det och jag skottade snö helt överlycklig. Vi passade på att vars ute, åka pulka, bygga snögubbar och dricka varm choklad i det vita. Varm choklad är förresten något som John nyligen upptäckt. Fantastisk dryck att ha med ute på vinteräventyr. Jag ska försöka åka lit skidor i dag men är inte säker på att min valla är rätt. Just nu lämnar jag in mina skidor för vallning men ska försöka lära mig att valla själv denna vinter. Det verkar både oerhört komplicerat och inte så särskilt svårt på en och samma gång.


Inga kommentarer: