2 december 2017

En dag jag längtat efter

Jag var nog både peppad och uttråkad när jag vaknade halv 6 i morse. Jag kunde bara inte ligga kvar i sängen, det nästan sprakade i kroppen av rastlöshet och allt jag ville göra idag. John vaknade strax efter mig, peppad på att öppna sina julkalendrar skulle jag tro. Så vi gick upp tillsammans, hängde i soffan där vi senare åt frukost och såg på julkalendern. Julkalendern förresten, hur spännande verkar den inte vara i år?!

På förmiddagen avslutade jag några mindre projekt och sedan gick jag äntligen äntligen gå på en promenad med Jack i snöidyllen. En ganska långsam och inte så väldigt lång promenad men herregud vad skönt det var att vara ute! Jag har suttit instängd hela veckan och bara längtat ut så enormt mycket!
Hemma hade John och Calle hämtat grannbarnet så det var full pulkåkning i vår trädgård. Calle eldade som vanligt i sin fireball vi bestämde ganska snabbt för att grilla korv till lunch. Grannarna fick också hänga på och vi hade det väldigt trevligt i solen, snön och röken. Jag älskar att grilla korv ute på vintern. Det finns inget mysigare!
.
På eftermiddagen bakade jag pepparkakor med barn och grannbarn. Vi hade ett gott sammarbeta där jag kavlade och barnen tryckte med formerna och åt deg. Efter baket fick vi självklart bjuda in grannbarnets föräldrar och syskon på nybakade pepparkakor och kaffe.
Efter denna trevliga eftermiddagsfika plockade vi fram stakar och stjärnor för att pynta till advent. Gardinerna hade jag redan strukit igår så det var redan klart. När pyntandet var färdigt fick jag en sån otrolig myskänsla med alla tända ljus och extraljus i form av slingor och stjärnor med mera. Jag är så fullständigt glad och lycklig över att jag nästan är helt frisk igen så det finns inte. 

Då så, då kan nedräkningen mot julen dra igång. 

Inga kommentarer: