15 oktober 2017

Lazy sunday

I går hade jag/vi många roliga saker planerade. Jag testade ett nytt pass på Hälsohuset - wudang tai chi chuan - kampsport och ta chi kan man säga. Allt i ett lugnt tempo. Det var dock ganska svårt att få in rörelserna på bara en timme. Intressant dock. Passet kommer på schemat så får se om det passar i mitt schema då. Till lunch kom Christine och Emmet hit. Emmet skulle stanna med Calle och John medan Christine, jag och Natasha dansade med Jallabina i Kristinehamn. Jallabina är som zumba men med mycket inspiration från mellanöstern. Både i musik och rörelser. Väldigt väldigt roligt! Barnen hade också haft roligt och till kvällen åt de tacos med oss innan det var dags att natta alla. Jag var också helt slut och somnade runt 22 efter att äntligen börjat titta på sista säsongen av Skam. Älskar Skam.

När jag läste för John på kvällen insåg jag att han knäckt läskoden nu och ville läsa flera ord i Bamse-tidningen. På morgonen ville John fortsätta läsa så vi plockade fram en Max-bok för enkelhetens skulle. Med en kombination av ljudning, känna igen ord och att ha läst boken förr tog han sig igenom hela nästan helt själv.
 Efter långfrukost kröp John och jag upp i soffan med några böcker. Jag laddade ner storytel och John lyssnade på en bok där medan jag satt bredvid och läste. Sånt mys! John var förkyld i dag, inte sjuk, så vi tyckte det kändes bra att hoppa Jumpingen den här gången. Vi tog oss istället till bibblan efter lunch för att John ville låna hem lätt-att-läsa-böcker. I kväll har vi till exempel läst en vem-bok. Man blir imponerad av att läsning bara går att lära sig utan att det behövs en lärare! För vi har då inte gjort ett jota här hemma för att lära John denna konst. Smått fantastiskt om man tänker på det.

Calle har jobbat hårt ute i trädgården i dag och jag har faktiskt varit lite nyttig och klippt gräset (för förhoppningsvis sista gången). Jack och jag sprang också fem kilometer på sisu-spåret. Annars har jag varit så trött så trött. Gav snabbt upp den fysiska boken för Storytel. Låg och lyssnade en lång stund på eftermiddagen, unnade mig även att slumra till under min varma filt. Så skönt att bara få ta det lugnt och vara när man känner sig trött och sliten. I denna stund känner jag mig inte alls redo för att jobba i morgon. Har ett pannband av trötthet och en ständig huvudvärk som gror under pannbenet. Jag ska se första avsnitten av Jordskott, sedan får man väl krypa till kojs antar jag.


Inga kommentarer: