5 oktober 2017

Känner mig positiv nu

Inte vet jag om det är solen som tittat fram de senaste dagarna som får mig att känna mig ovanligt positiv. Finns det något bättre än vackra höstdagar med alla höstens färger och strålande sol? Det är verkligen lycka!
 I går var jag dessutom på en väldigt inspirerande föreläsning på Karlstads Universitet. Det var en känd forskare som forskat och skrivit mycket om hur man läser på ett andraspråk som hade kommit ända från Kanada. Jag har mött honom i litteratur en hel del under min utbildning och arbetstid men nu fick jag alltså lyssna på honom live. Väldigt rolig! Dessutom var det intressant att känna "en gnutta" av det mina elever genomlider varje dag, nämligen att ta till sig information på ett andraspråk. Jag har högre nivå i engelska än de har i svenska och alla "fackord" som kunde ha varit krångliga är kända för mig sedan innan. Trots det fick jag fokusera hela tiden för att hänga med och jag kunde inte läsa och lyssna samtidigt alls. Jag hade även svårt att skriva samtidigt, speciellt på svenska eftersom min hjärna inte mäktade med att skriva, lyssna och översätta på samma gång. Mina anteckningar är en salig blandning ab både engelska och svenska vill jag lova. Man kan ju bara ana den ansträngning våra svenska som andraspråks-elever gör varje dag i skolan! Wow!

På torsdagar kan jag åka hem lite tidigare och eftersom solen sken tog jag och John och åkte direkt till skateparken. John vågade massor ha inte gjort förut, som att åka med båda fötterna uppe och rulla ner i "groparna" (jag vet att de säkert har ett namn som alla skatekids kan men whatever). Mysigt hade vi. Hemma lekte John direkt med grannbarnet och jag städade och lagade mat. Calle städade också en del så nu har vi välsignat nystädat inför helgen. Bara det. Då kan helgen ägnas åt mest roligheter. Och det kommer den att innehålla. I lagom mängd.

Inga kommentarer: