7 oktober 2017

Hej höst. Hej mörker. Välkommen kyla.

Hösten är min favoritårstid. Jag känner mig inte betungad av varken mörkret eller kylan. I år ser jag snarare fram emot och hoppas på att det ska bli riktigt kallt så vi kan åka mycket skidor, skridskor och pulka.Vinterns aktiviteter är så himla roliga.

 Jag älskar trädens färgskiftningar på hösten och dimman när jag kör till jobbet. Det mysigaste är ändå att få tända ljus på morgonen och sitta länge och dra på sin kaffekopp. En sådan perfekt start har den här lördagsmorgonen. Vi kör på samma rutiner som på vardagar både för vuxna och barn så John somnar åtta och vaknar halv sju. Tur man är morgonmänniska.

Jag som sällan känner längtan till julen ser faktiskt fram emot decembermånaden och att pyssla, baka och se på julkalendern med John. Det känns fint att inte ha ett endaste gnutta ångest över att sommaren definitivt är slut. Och vet ni. Snart är det ju Halloween också. Jag älskar Halloween, ja förutom att folk aldrig kan hålla sig till rätt dag. Tycker det borde bli lagstadgat att man inte får Halloween-tigga på någon annan dag än den 31 oktober. Skämtar inte.
 Det blir trots allt kallare så i dag ska vi åka in till stan för att fylla på förrådet för vinterkläder. Jag ska även plantera om våra pelagoner som ska vinterförvaras. Det har redan varit minusgrader två nätter då jag fått skrapa rutan på morgonen så hoppas det inte tog musten ur dem.

Såg ni förresten fullmånen igår natt? När jag var vid simhallen igår morse var den helt fantastisk. Försökte ta ett kort men det är ju omöjligt att göra en så fantastisk måne rättvis med mobilkamera. Det är i alla fall inte en lampa som hänger där.

Inga kommentarer: