29 oktober 2017

Halloween

Nu är ju jag en av de få i Sverige som vet att Halloween är den 31a oktober. Känner ändå okej för att man firar den närmaste helgen om det handlar om hemmafester och inte godistiggeri. John ska också åka bort söndag till tisdag så en får passa på. I fredags pyntade vi vardagsrummet med spindlar, spöken, fladdermöss och annat läskigt. John hade köpt djävulshorn och en häxnäsa. Han hade för första gången hört talas om att man kunde gå ut och tigga godis men jag sa att det räckte med att vi firade hemma och det köpte han utan problem. Vill verkligen undvika det där tiggandet om det går. 

På lördagsförmiddagen pysslade vi lite spöken. Vi gjorde också spindelkakor av oreokex samt ett försök med fladdermössklubbor. Det senaste misslyckades rätt rejält men lika glada var vi för det.
På lördagkvällen kom Johns farmor och farfar hit och jag hade förberett en liten halloween-meny. Både enkel att laga, rolig att äta och gott. 

En kräkandes pumpa.
Avhuggna fingrar i blod.
Spök- och spindelpizza. 
Jag är kanske surkärringen på gatan men vi fick en påringning av godistiggare klockan 21:15 vilket var i senaste laget tyckte jag. Barnen var tonåringar och vid min fråga vad de var utklädda till eftersom de hade vanliga kläder så drog de upp en snusnäsduk över munnen och hävdade att de var banditer. Nja, kändes inte okej för mig så jag valde bus. De verkade inte allt för sura. 

3 kommentarer:

livet på myra sa...

Hihi, surkärringen på gatan! Ja, såg några som skulle gå igår och då blev jag också lite surkärring faktiskt.
Vi gjorde lite gott fika, hade pysslat ett tag med olika saker som pärlplattespöken, ljuslyktor etc, tände en massa levande ljus och bjöd hit mamma och Jan. Det va mysigt, Men gå runt och tigga godis hoppas jag Liv inte anammar på läänge. (Och ingen hittade heller hit, skönt). Det har liksom blivit att man ska tigga godis både knut, påsk och Halloween och helst flera dagar, tråkigt tycker jag.
Kram

livet på myra sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Emma sa...

Ja jag har också svårt för allt tiggande. Men knut slipper vi iaf här i Forshaga. 😁