3 september 2017

Kusinträffar och musik i kvällen

 

I fredags hade jag tagit ledigt från jobbet från ett eftersom jag och Calle skull åka till en kusinträff hemma hos min bror i Stockholm. John skulle vara hemma med farmor och farfar, något han hade peppat för hela veckan. Vi vuxna var lika peppade på att få en roadtrip på tu man hand.

Anledningen till att vi åkte till Stockholm var att vi skulle sluta upp för en kusinträff från min pappas sida. Vi kusiner har inte setts på minst tio år så det var verkligen dags. Vi körde långbord ute och brorsan grillade en massa gott. Mellersta syskonbarnet hade fixat urgoda efterrätter och agerade också servitris till viss del. Vi pratade och tog igen. När det blev för kallt ute drog vi oss inåt och satte oss på kuddar på golvet. Det var nämligen golvslipning på G hemma i brorsans hus så inte en möbel fanns att tillgå. Det gick bra att sitta på golvet också. Vid den chockerande tiden tre på natten kom vi i säng. Jag har nog inte varit vaken så sent sedan John var liten och man var tvungen att vakna när han ville då och då. Vi hade dock väldans trevligt och ska försöka få till denna träff en gång per år.

På lördagen åt vi frukost med min bror och hans fru innan det var dags att åka hemåt igen. När vi kom hem var vi ganska slitna efter kvällen innan. Jag vilade mig en aning, vi åt tacos och sedan åkte jag och mamma till gamla kraftstationen i Deje för att se Caroline af Ugglas uppträda där. Både jag och mamma gillar henne mycket så det var roligt att se spelningen tillsammans. Gamla kraftstationen har inte plats för mer än 40-50 pers så det var en ganska intim spelning och man kom nära artisterna. Caroline och hennes crue var himla bra och jag är väldigt glad att vi gick på detta.

Till skillnad från kvällen innan somnade jag ganska ovaggad runt tio och hade sovit min beskärda del av tid innan John vaknade strax innan sju, Söndagens största plan var att John skulle börja på Jumping Kidz. Han var väldigt peppad men det var tveksamt in i det sista om han skulle våga vara inne i salen själv. På studsmattan var det dock inga problem så Calle och jag passade på att träna den halvtimme han tränade. När det nästan var slut kom en helt slut John ut som hade studsat järnet i 30 min så vi tog med honom hem, han fick vila och fylla på vätska och mat. Vi grillade korv till lunch och vinkade av farmor och farfar. Jag klippte gräs och Calle beskar äppelträden och grävde. På eftermiddagen var vi inbjudna på en fika hos grannarna och jag åkte på ett Strong-pass. Den här helgen känns skamlöst lång. Dels för att vi slutade lite tidigare i fredags men också för att vi hann klämma in rätt mycket. Nu är det dags att ladda om. Ny vecka, nya utmaningar.

Inga kommentarer: