23 september 2017

Hålen mellan helgerna

Ibland känns det verkligen som det är ett enda hål mellan helgerna. I alla fall vad man ser här på bloggen. Vardagarna är oftast väldigt intensiva och massor av saker händer men det blir aldrig nerskrivna. Även om jag ofta tänker på att lägga in något under veckorna så kommer det nästan aldrig längre än till just tanken.

Första dagen den här veckan var en stängningsdag för hela kommunen. Det är fint med pensionerade eller delvis pensionerade föräldrar så denna gång kom mamma hit och hängde med John.

På mitt jobb började vi dagen med gemensam friskvård i sisu-skogen. Jag tog med Jack och gick fem kilometer. Om alla dagar kunde starta så!

Sedan var vi på den bästa föreläsningen på länge. Hela dagen satt vi och lyssnade på Anna Tebelius Bodin som pratade om inlärning utifrån hjärnan och olika hormoner. Hela dagen lyssnade vi på henne och det var intressant och lärorikt varenda minut. Fantastiskt duktig människa!

De senaste veckorna har jag fått igång min träning rejält. 3 - 4 pass på Hälsohuset samt ett simpass varje fredagmorgon och eventuellt promenad eller jogging utöver det. Man kan tycka att det låter mycket men för mig är det himlen. Som i torsdags, kom hem tidigt och hade köpt fika till mig och John. Vi fikade och John såg på film. Därefter somnade jag rätt utmattad i soffan. Jag var ganska slutkörd och övervägde flera gånger att ställa in den kvällens träning. Till min stora lycka gjorde jag det inte utan gick iväg. Efteråt förundrades jag över hur mycket piggare jag var och hur mycket bättre allt kändes. Träning för mig är hälsa på så många plan.

För den här veckan har jag varit totalt slutkörd. Jag har haft mycket ont i magen också, vilket jag tror är magkatarr. Jag är vän av att lyssna på min kropp så jag bestämde att den här helgen fick bli en vilohelg och att läsa och se på tv var det jag skulle ägna mig åt. Jag har en ganska stor bokhög jag vill ta mig igenom. Inte ett enda måste så långt ögat kan nå. Dessutom hoppade jag över en jobbfest i fredags. Kändes som ett bra beslut igår kväll.
 
 
 

Sagt och gjort. Jag började dagen med en lång, seg morgon tillsammans med John (Calle var också med delvis men han är i ett städa-garaget-projekt och pep ut dit rätt fort). Vid tio-tiden var han nöjd med tv-tittandet och ville pyssla något. Så då ägnade vi några timmar åt färg, toarullar och äggkartonger och resultatet blev den vackra grodan och fisken nedan. John blir helnöjd när vi gör saker av toapappersrullar och leker med dem i flera dagar sedan.

Till lunch åkte Calle och John på lekdate/lunchdate hemma hos några kompisar medan Jack och jag tog en timme i skogen. Det är fantastiskt höstvackert där nu.
Därefter har jag lyssnat på mig själv och tittat på flera avsnitt av feel good-serien Gilmore Girls, läst i min bok, läst böcker med John, ätit pizza som Calle lagat, tittat lite på hockey med familjen och lagt John. Nu blir det att runda av med lite mer tv/bok innan det är dags för den långa vilan.
 

Inga kommentarer: