8 september 2017

Fredagsfeeling på topp


Oj, den veckan gick fort. Som vanligt finns det några saker jag gjort som jag är nöjd med och några dussin som jag är missnöjd med, utvärderar och vill göra bättre. Mycket på jobbet men också privat. Föräldraskap är inte lätt.

Apropå föräldraskap...eller nåt. John hade årets tandläkartid i torsdags och med tanke på att John historiskt sett har vägrat många saker. Eller vägrat, inte kunnat kanske. Som förra året när han inte öppnade munnen på tjugo minuter hos tandläkare. Eller vägrade göra hörselkontrollen vid 4 år hos BVC så den fick vänta tills han var fem. Med det i baktanke visste jag inte vad jag skulle vänta mig den här gången. Man tar inget för givet liksom. John verkade dock peppade redan kvällen innan och kunde inte sova för att han så gärna ville att det skulle bli nästa dag (!). Väl hos tandläkaren tjatade han konstant om när det var hans tur och suckade högljutt när andra gick före. När det till slut ändå var hans tur satte han sig i stolen helt utan stöd från mig. Sedan utfördes en helt vanlig undersökning för första gången. Komplett med bakåtlutad stol, sug och lack på tänderna. John vägrade ingenting av det där utan gapade så stort han bara kunde!! Jag tror jag var i smärre chock efteråt men ack så sprickfärdigt stolt som bara en förälder kan vara över vardagliga ting.

Till kvällen har vi ätit pizza vid tv:n och tittat på "Den gode dinosaurien". En av våra filmkvällars bästa tror jag. Jag älskar våra pizza- och filmkvällar på fredagar. Jag kan längta efter dem hela dagen. Sedan har jag och John spelat tv-spel och fredagskvällen yttrar sig, som sig bör, med att två av fyra har somnat i soffan.

Inga kommentarer: