20 augusti 2017

Kalas och rensning

Det är lite som att man försöker ta till vara på och krama ur det sista av sommaren nu. Kvällarna blir snabbt mörkare och ingen vet när den sista grillningen är gjord eller den sista middagen på altanen är äten. Det har verkligen varit skiftande väder denna helg. Monsunregn ena stunden för att i nästa stund var rent pötthett. Ja, i fredags grillade vi i alla fall. Grekiska smaker med tsatziki och salsa. Massa gott.
Hunden och jag har hunnit med en hel del motion. På lördagen sprang vi 3 km och i dag gick vi 6 km. Jag var även på Strong, utan vovve då. Den hunden njuter verkligen mycket av att solen är framme, det måste man säga.
 Mest är jag så himla nöjd med den rensning jag påbörjade förra helgen i och med att jag tog tag i min och Johns garderober. Den här helgen rensade jag ut vårt ytterklädesförråd som varit helt överbelamrat. Alla kläder som var för små för John skänker jag. Utom de som är från PoP, de har jag lagt på tradera eftersom Pop-kläder har ett bra andrahandsvärde. Dessutom rensade jag i kaoset som hopat sig både på kontoret, i Johns rum samt i tvättstugan. Nu är det ordnat. Det är himla skönt och vilsamt. Jag kan till och med sitta vid mitt hemmaskrivbord och jobba/skriva.

I augusti tänker jag äta kräftor varje helg. Så också denna då.

John var bjuden på kalas både på lördagen och söndagen. I går var han hos en förskolekompis som nu bor i vårt gamla radhus. Lite konstigt att komma dit tyckte Calle som var med en stund. John mindes ingenting av det huset men hade roligt på kalaset.

I dag hängde vi med när John gick över till grannarna för kalas nummer två denna helg. Roligast var nog att leka "sätta svansen på grisen" och att få leta ledtrådar i en skattjakt där mördarsniglarna hade stulit godiset. Spännande värre! Nu hade sniglarna ju inte tagit godiset på riktigt men det kunde mycket väl ha hänt. Speciellt om de organiserar sig.

Det är väldigt skönt att få rensat ibland så jag laddar för en ny vecka både utvilad och nöjd. Dessutom hann jag jobba ikapp lite så förhoppningsvis är jag förberedd också. Skönt det med!


Inga kommentarer: