26 juli 2017

Troll och god mat

Trollvandring i Mariebergsskogen stod på schemat i dag. Vi mötte upp familjen Rahm-Svärd för årest föreställning. För oss var det tredje året vi umgicks med trollen men för dem var det första.
 Det var som vanligt en supermysig föreställning. Detta år var vi tvungna att hjälpa en Älva att hitta vägen tillbaka hem genom en älvport. 
 John var väldigt inne i föreställningen och svarade högt på trollens frågor. Efteråt, i trollkojan där vi fick saft och kaka, tyckte John att trollen var mer än dumma som trodde vi människor bodde i kojor och att svansen kanske växte ut senare på de små människobarnen. När showen var slut stannade vi en stund till i Mariebergsskogen och lekte i lekparken, tittade på djuren och tog oss en fika. Mysigt.
 På kvällen gick vi till Forshagas nyaste restaurang, Luna Lucet, för att käka middag. Det var vårt första besök sedan de öppnade och vi hoppades rätt mycket på den här restaurangen då utbudet annars inte är så stort i vår lilla by.
 Såhär glada blev vi när det visade sig att lokalen var trevlig, personalen likaså, maten mycket god och priserna överkomliga.
 Jag åt den godaste hamburgaren EVER och John smaskade i sig nästan hela sin portion pasta och köttfärsås. Han deklarerade även att det var mycket gott med sås på pastan. Calle och jag tittade lite chockat på varandra eftersom detta är barnet som aldrig äter annat än pastan och som är världens kräsnaste. Ett bättre betyg kunde nog inte denna restaurang ha fått. Hit kommer vi definitivt tillbaka.

Njutit på altanen, tränat hunden och googlat sexårsfasen samt misslyckats totalt med att hantera den är vad vi sedan ägnade resten av kvällen åt. 

2 kommentarer:

Maria Gartman sa...

Mysigt! Vi ska nog också försöka få till en trollvandring i år (igen). Gav googlandet något matnyttigt?

Emma sa...

Kanske googlandet inte gav något världsomvälvande men det gav orsaker till beteende vilket förhoppningsvis leder till större förståelse hos oss. Det som det gav var några tips och upphov till diskussion och strategier hos föräldrarna. Ibland behöver man bara få tänka till.