19 juli 2017

Sommaren det händer grejer

 
Det märks verkligen att vi har ett stort barn här hemma nu. Inte nog med att han ska börja skolan i höst. Andra saker som händer är också att John har sin första lösa tand. Den har varit lös ett bra tag nu men det är ju ändå den första så John vågar inte riktigt vicka på den så den ska lossna. Stolt kan man vara ändå!

John har hittat ett nytt ljud denna sommar, nämligen ett ordentligt R. Det bara hände en dag och han blev helt överlycklig och gick runt i flera dagar och bara: "Lyssna pappa: RRRis, RRRRos. RRRumpa, lyssna mamma..." osv. Han riktigt rullar dem och snart insåg han att det finns R i mitten och slutet också. Nu överdriver han R:et i alla ord och meningar och det är så ljuvligt att höra honom. Från inget R till ett riktigt hårt rullande R på en sekund.

John har börjat knäcka läskoden. Han läser vissa bokstäver som TOR istället för TORK eller VÄD istället för VÄRLD. Jag antar att han får ihop tre bokstäver och läser de första och sista men hoppar eller "glömmer" de i mitten. Intressant nog är det ofta R-et han inte får med i de ord jag sett honom kunna tyda själv.

Det är så roligt och fantastiskt allt som händer nu!

Inga kommentarer: