6 juli 2017

Jordgubbsdag

 
John var sitt vanliga, pigga jag i dag. Möjligtvis med en touch av förkylning kvar i kroppen. Vi bestämde oss för en lättare aktivitet. En tur till soptippen fick det bli samt jordgubbsplockning. Det var väldigt mycket folk men också massor av jordgubbar. Vi gick inte alls lång ut i raderna innan vi var nöjda med nästan fem liter. Vi betalade för våra gubbar och köpte till lite lök och potatis. I år hade Ängebäck en loppis också som vi självfallet måste gå in på. John hittade en plastig leksak som han fick köpa. Calle hittade en lite mörk men tilltalande tavla som vi var överens om att vi måste ha. Visar nog den en annan dag.

Hemmavid var vi väl tvungna att göra något annat än att bara äta gubbarna så jag engagerade John i syltkokning. Han delade och jag snoppade. När sylten skulle kokas tyckte John det luktade fruktansvärt äckligt. Det är alltid underliga och oväntade saker som vår John avskyr lukten på.
 
Lyxigt med hemlagad sylt.
 


På eftermiddagen blev det självklart jordgubbar och vaniljglass. John åt bara glassen. Han är inte så förtjust i att äta jordbubbarna den där.

Inga kommentarer: