25 juli 2017

Åka dressin

 Den här dagen började med ett frisörbesök för John. Han har haft page ett tag nu som vi försökt ansa då och då här hemma men på sista tiden har jag nästan tyckt synd om honom eftersom det var så snett. Dags att kalla in ett proffs alltså! Han fick som vanligt välja frisyr helt själv och ända tills han åkte dit skulle han spara ut håret och bara ta topparna. Väl i frisörstolen ville han ha kort hår. Calle skickade först kort på en jättesur John som han fått muta upp i stolen. Efter några tag med saxen kom istället ett foto på en jätteglad John. Nöjd och glad kom han också inskuttandes här med sin nya frisyr och ett nytt lego (mutan).

På eftermiddagen åkte vi till Hagfors för att besöka järnvägsmuseet och ta en tur med dressin på det gamla järnvägsspåret. Man betalar för 350 för en dressin (som räckte för oss som var två vuxna och ett barn) och då får man även inträde till tågmuseet och fika efteråt.

Vi var lite tidiga så vi började med museet. John tyckte det var jätteroligt och sprang runt hel lyrisk och ville visa oss allt. Det var faktiskt väldigt roligt och nostalgiskt att se alla gamla lok och vagnar.
 Det finns en hel liten stad, med ett tåg som åker runt, uppbyggd där människorna var yttepyttesmå och gjorde allt från att vänta på tåget till att gifta sig. Det fanns till och med en trafikolycka! Man kunde stå och titta och fantisera hur länge som helst!
Så var det dags att hoppa på dressinen. Sammanlagt 12 km cyklade man fram och tillbaka, Vände gjorde man vid Stjärnfors kvarn där man även kunde gå in och tittade i kvarnen vilket vi inte gjorde. Man fick ha dressinen i 3 timmar men vi var tillbaka på cirka en och en halv eftersom vi inte gjorde något längre stopp.
Det var lätt att trampa på järnvägsspåret och en himla massa fin natur att titta på.
Väl tillbaka vid museet smakade det fint med fika.
En väldigt trevlig utflykt både för stor och liten.

3 kommentarer:

livet på myra sa...

Aah, ni åkte det hållet ni. Ja då blev det inte så tajt med tid som för oss.:D Vi gick så länge på museet så tror vi hade 10 minuter till godo när vi kom tillbaka till Uddeholm.
Tyckte också om museet, så mycket fina gamla saker. ;D
Kram

Emma sa...

Vart åkte ni egentligen? Det fanns inget annat håll att åka åt? Jag tyckte det var väl tilltagen tid och vi gick dessutom på museet innan dressinturstiden ens började så det var lugnt.

livet på myra sa...

Haha, jo när vi åkte så kunde man åka från Uddeholm till Hagfors och sen tillbaka. :D