24 juni 2017

Midsommar 2017

Några dagar på årets första semestervecka flöt förbi. Jag och John förberedde för midsommar (städade och klippte gräs), lekte med grannens barn, var hos Natasha och badade i pool med hennes tjejer samt att jag var ute med kollegor på Pinchos här i stan och åt god mat samt drack några goda drinkar.

Så blev det midsommar. Prognosen lovade regn. Fyra familjer (inklusive vår) med tillsammans 9 barn i åldrarna 3 månader till nästan 6 år samt totalt 8 vuxna firade här hemma hos oss. Vi kunde sitta ute till sillunchen och på hembygdsgården hade regnet ännu inte hittat hit då det dansades runt midsommarstången. John var nääästan på väg att vara med men vågade inte riktigt. Fiska fiskdamm och hänga med kompisar gjorde han i alla fall.

Hemma på altanen igen hade några av gästerna med sig den här fantastiskt fina tårtan. Den var verkligen så god som den ser ut.

Till kvällen, och den planerade grillningen, kom då till slut regnet. Men med ett parasoll och samlade krafter blev det ändå mat till slut.

Vi hade i och för sig tänkt sitta ute med så mycket folk men med lite ommöblering i vardagsrummet samt att vi tog in ena bordet till utemöbeln fick vi plats fint i vardagsrummet. Långbord och massor med barn! Något jag verkligen tycker är så himla roligt. De stora busade och lekte hela dagen. Även när det regnade var de ute i full fart.

Framåt elva hade gästerna droppat av en efter en och vi var alla ganska trötta efter en intensiv dag. En härlig midsommarafton till ända! I dag sov vi alla till nio och efter lite städ och plock planerar vi bara för att göra ingenting hela långa midsommardagen.


Inga kommentarer: