30 juni 2017

Kolmården i två dagar

Då är vi hemkomna från sommarens första utflykt. På onsdag morgon drog vi mot Norrköping och Kolmården. Vi hade bokat ett paket med två dagars inträde och boende på Vildmarkshotellet. Första dagen går man in "bakvägen" via hotellet så då slipper man ju köa med alla andra. John ville direkt till Bamses värld, som han längtat efter i två år, så det var bara att knata genom hela parken till andra sidan.

Savannens djur passade vi ändå på att titta till på vägen. Kameler och noshörningar bland annat.

Så kom vi fram och världens lyckligaste John åkte karusell på karusell, Först med en av oss vid sin sida men ganska snart var vi bannlysta som sällskap eftersom John vill åka själv.

Favoriten var godiståget och vi stod på en bro över den väg man kommer på när man åkt färdigt tåget. John sprang runt och runt. In i kön, tillbaka. Tusen gånger! Lyckan var total!

Vi tittade på Bamse-teatern med tillhörande godis i dunderhonungsburk på eftermiddagen.


Efter det var vi föräldrar lite trötta på karuseller så vi gick och tittade till tigrarna som var ganska trötta i värmen. Den här tigern är inte död utan låg och sov precis intill glaset så man hade perfekt utsikt. Det blev uppenbart hur ofantligt stora tassar en tiger har i alla fall!

Det var nästan ingen kö alls till safari så vi tog en tur över parken. John älskade och vi såg många djur såklart.

Och fick mycket fakta om djuren. En giraff har tillexempel precis lika många halskotor som en människa. sju stycken, Det kan man inte tro!
 
Strax innan parken stängde vid sex gick vi till hotellet och åt buffé. På hotellet fanns också många aktiviteter för barnen. Vi målade John som en tiger och tittade på discot innan vi drog oss tillbaka till rummet. Calle och jag hade betalt extra för en balkong med havsutsikt eftersom vi tänkte att det skulle vara trevligt att ha någonstans att sitta när John sov. Föräldrarna var dock lika trötta som barnet och däckade strax före tio. Drack i alla fall ett glas rosé till den här utsikten.
 

Dag två började med frukostbuffé och så var vi på det igen. John fastnade länge i getternas klapphage. Alla lika söta, både stora och små getter. 
 
Mer karuseller och så hade vi reserverat platser till delfinshowen klockan två. John älskade den men blev både rädd och tagen av den bit som handlar om att människor förstör haven. Efter det ville han absolut inte se fler shower.

Så vi drog tillbaka till Bamses värld och åkte lite mer karuseller.
 
 
 
 
Jag fick ändå med mig John på en liten visning av mina favoritdjur. Tapirer och maror. Fantastiska dessa djur!


Vi hann även hänga länge i lekparken. Där fanns stora täcka kanor som John åkte tusen gånger.

Även andra dagen var vi kvar till stängning av parken. Sedan in i bilen och direkt hem. Vi var hemma strax efter tio och vi var alla totalt utpumpade men glada efter två fantastiskt roliga dagar på Kolmården.

Inga kommentarer: