11 juni 2017

Ett sista ryck

Det är söndag och jag laddar för min sista jobbvecka innan semestern. Egentligen är det inte ens en full vecka kvar eftersom jag jobbar måndag, kompar tisdag (ledig), jobbar onsdag och kompar halva torsdag och halva fredag. Det känns ändå som det är en hel del kvar att göra.

Det blev en segsöndag igen då jag har legat i soffan och moffat choklad och tittat på "Orange is the new black". En serie som växer för varje säsong tycker jag. Jag var ute med Jack och letade stolpar i en timme på fördmiddagen och hade tänkt klippa gräsmattan därefter. Det har mest varit oväder så gräset får väl växa nån dag till.

Calle och John var in till stan och köpte födelsedagspresent inför ett kalas och även "underhållning" för John i morgon. Det är stängningsdag och ingen av våra vanliga barnvakter kunde så John får hänga med Calle några timmar och sedan med mig större delen av dagen. Vi tänkte det var bra att ha lego med eftersom han då är underhållen en stund. Något som inte bara är att titta på en telefon eller i-pad.

John har för övrig ännu mindre tid kvar på förskolan. Måndag och tisdag är han ju ledig då och på onsdag åker förskolan på en resa med de som slutar och börjar i förskoleklass till hösten (spännande). Torsdag och fredag är han där halvdag. Sista tiden på förskolan för alltid. Det känns både vemodigt och roligt. Jag tror dock att både John och vi är redo för större utmaningar i skolans värld. Först ser vi dock fram emot ett lång, härligt sommarlov.

2 kommentarer:

Maria Gartman sa...

Så spännande med en resa med förskolan, vart ska de då? ��

Emma sa...

De åker till Mariebergsskogen varje år med de äldsta. John är mest pepp på att åka buss. 😁