15 januari 2017

Söndagsutflykter

Tjaa...det verkar inte som någon blev sjuk i den här familjen (än) förutom lite hostighet. Vi tackar för det och hoppas det håller i sig ett tag till.

I varje fall hoppade vi skridskoåkningen inomhus i ishallen den här söndagen till förmån för skridskoåkning utomhus istället. Klockan 11 i förmiddags åkte vi till Arnästjärn och mötte upp fyra andra familjer med barn. Tjärnen var ordentligt frusen med fin is som vi kunde åka på i ishallen. John tyckte det var spännande att åka på en sjö och var inte rädd för att åka långt ut. Solen sken och allt var så fantastiskt härligt! Några av de mindre barnen och de med mindre erfarenhet av skridskor åkte på sparka eller bobbar eller hade helt enkelt skor på fötterna men hjälm på huvudet.

 Efter någon timme, när magarna började knorra, dukades det fram korv och fika. Det fanns en stor grillplats med massor av sittplatser. När alla var mätta lekte barnen i skogen någon timme medan de vuxna pratade och de små kröp upp i varma knän med filtar omkring sig. På det här viset njöt vi tills  det började kännas kallt då den härliga solen försvann bakom tjocka moln och några av de minsta behövde hem och sova.
Vintern när det är som bäst!

Hem och vila efter denna härliga utflykt. Eller som det blev för mig, planera inför måndagens lektioner. Vid halv fyra hade jag planerat en egen utflykt tillsammans med Natasha. Vi möttes upp i Karlstad för gemensam färd till Kristinehamn där vi skulle gå på en masterclass för duktiga Monika Lejman. Temat för kvällen var 80-talet så massor av 80-talsmusik och folk var 80-talsklädda. Det är inte mitt favoritårtionde men det var ett av de roligaste masterclasserna jag varit på" Monika peppade och engagerade oss även till den mest uttjatade 80-talsmusiken.

En alldeles underbar och härlig dag! Nu är jag så laddad inför en ny arbetsvecka!

Inga kommentarer: