1 december 2016

Vab, mys, bullar och golv.

Folk pratar om vabruari men för oss är det vabember. November alltså. Sjuka vuxna, sjuka barn. Min teori är att det har något att göra med att mörkret känns som mest kompakt denna månad. Samt att det nästan alltid bara regnar och slaskar. Immunförsvaret kollapsar liksom. I vår familj har våra sjukaste månader oftast infallit i november. Den här gången är det mest jag och Calle som varit sjuka medan John klarat sig rätt bra. Skönt ändå. Lite av vabember verkar ändå hänga med in i december då John hade ont i magen och var varm så han behövde hämtas tidigare från förskolan. En aningens feber har han nog men mår rätt bra ändå även om det inte är mycket med matlusten eller orken.

Jag tror vi ändå jublade lika mycket båda två när det började snöa på eftermiddagen. Trots min motvilliga adventspyntning så är det väldigt mysigt med stjärnor, röda gardiner och snö utanför fönstret. Den här platsen i köket är min bästa vrå. Snön lade sig bara som ett tunt täcke till slut men lite ljus och julstämning skapar det faktiskt.
Eftersom vi ändå var hemma tidigare passade vi på att mysa ner oss i soffan och tända ljus. Jag plockade fram saffransbullar ur frysen och John fick i sig både bulle och bananer. Sedan tittade vi på "Toy story" tillsammans. Johns omdöme blev att den var läskig men bra. Sedan blev han superarg på mig eftersom han egentligen hade velat se "Hot wheels" men inte fick det tydligen. Inte lätt att veta innan.
Apropå John så är en kul sak att vi äntligen bytt golv i hans rum. Från äcklig gammal plastmatta till nytt klickgolv. Calle och svärfar fixade detta medan jag var i Stockholm sist. Ett fantastiskt lyft då rummet blev både att kännas större och ljusare. Den gröna taklampan och de röda ramarna är också de nya. Jag älskar hur färgglatt Johns rum är nu och vill absolut inte byta ut hans djurgardiner mot julgardiner. Det passar liksom inte in.

Inga kommentarer: