12 december 2016

Julklappar som gör nytta

Julen - en av de tider på året då vi konsumerar mest. Tyvärr finns det många som inte har möjligheten att slösa och leva i överflöd. Det finns många fler människor som lever i fattigdom, osäkerhet eller otrygghet än de som inte gör det. Så vi som är väldigt privilegierade kan ju försöka del med oss lite till dem som inte är riktigt så privilegierade.

Eftersom barnfattigdomen växer i Sverige och många barn får vakna på julaftonen utan en endaste julklapp tycker jag Giving people är väldigt bra. Man kan välja att anmäla sig till julhjälpen och matchas mot en familj som man hjälper med julmat eller julklappar. Eller så kan man skänka pengar som Giving people använder till ungefär detsamma.

 På Unicef kan man skänka pengar till bland annat vaccinationspaket eller vattenreningstabletter. Man får ett gåvobrev att ge bort. En mycket bra julklapp till den som har allt.


Rädda barnens julkampanj handlar om att önska sig ingenting och istället skänka pengar till barn på flykt. Pengarna går till kläder, madrasser, mat etc till barn som lever i krigsdrabbade länder och/eller på flykt.


Eller så ser man till att bli fadder till ett en utrotningshotad djurart och hjälper på så vis till att hjälpa WWF att jobba för att de ska bevaras.


John, han får nog med klappar, men några av alla julpengar väljer vi att lägga på just de här fyra organisationerna. Jag gillar det arbete de gör och vad de står för. 

Inga kommentarer: