27 september 2016

Brandmannen vår

Jag har nyss kommit ner från en läggning av John. Läggningar som alltid varit ganska krångliga för oss har nu börjat vända till att vara lätta och mysiga. Överlag har vi kommit in i en lugnare fas än vad hela resten av året varit faktiskt. De värsta okontrollerade utbrotten är över, John går att prata med och det är inte alltid nej på allt. Han vågar mer och kan även gör allt mer saker själv.  Att slippa vara i ständig konflikt är en väldig lättnad.

I helgen var vi på familjedagen på hembygdsgården här i Forshaga. En mycket mysig dag där allt, till och med korven till barnen, är gratis. Brandmännen var där och barnen fick prova att släcka eld. John har aldrig vågat göra sådant förut men denna gång var han direkt intresserad, travade fram och var en ypperlig liten brandman. Så nya yrkesvalet är tydligen brandman nu. Det har varit en bana av astronaut-pappa-och nu brandman då. Älsklingen vår!

Favoriten på hembygdsgården var att kasta boll i lådor som var numrerade med olika summor och kasta boll på en pyramid. Vi stod där en lång stund och övad vår pricksäkerhet. Roligt var också att klättra på en liten hinderbana byggd av gympasalsmadrasser. Mormor fick vara stand in för pappan som var hemma och kurerade en förkylning. Verkar vara riktiga förkylningstider nu förresten. Vi har haft flera lärare däckade på vår skola senaste veckorna. Det händer inte ofta att tre av kollegiet är sjuka samtidigt liksom!

Energipåfyllning när den är som bäst var den där dagen på hembygdsgården! Annan energipåfyllning nu är att vara ute och njuta av det underbara höstvädret. Höst är en av mina favoritårstider och nu när vädret är så milt finns det ingen anledning att sitta inne. Jag älskar naturens färger och krispigheten på kvällarna. Hoppas kunna hinna med en längre vandringstur innan allt det vackra försvunnit från skogarna.
Med en hund i kopplet, podd i öronen och promenadskorna på. Så unnar jag mig vila och återhämtning.

Inga kommentarer: