28 mars 2016

Sol; 28/100

Vi hade bestämt date med några kompisar i dag. Och vi ville vara ute vid Trollskogen och grilla korv så vi höll tummarna för att vädret skulle vandra vår väg. När jag var ute på förmiddagen med Jack var himlen fylld av tunga, svarta moln och det var gråkallt. Lagom till vi skulle åka klarnade det dock upp och solen bröt igen. Sedan hade vi en fantastiskt för- och eftermiddag med strålande sol. Så underbart härligt! Vi blev till slut 8 föräldrar, 5 barn i Johns ålder och 5 småsyskon som alla är runt 2. Det var verkligen en rolig och mysig dag.
                        
Vi grillade korv, barnen lekte och de vuxna hängde. Så tog vi en promenad bland trollen hela högen. Barnen sprang glatt före och bad att få tipsfrågor upplästa eller visa på trollens namn. John vet nästan vad alla trollen heter. Trollskogen är en av våra favoritplatser.
Efter promenaden började folk droppa av eftersom småsyskon behövd hem och sova. Vi blev till slut två familjer kvar och John och kompisen roade sig med att hoppa i ett mindre dike. De "missade" att hoppa över, leran stänkte och de hade urkul. Det var ju varmt ute så vad gjorde det att de blötte ner sig. John såg ut som en lergrubbe och i bilen hem fick vi skala av alla ytterkläder. Smutsiga barn är glada barn. John ville att alla skulle följa med hem till oss och det är ju ett gott betyg från ett barn att man inte vill att det roliga ska ta slut.

Inga kommentarer: