30 mars 2016

Kanondag 3: 30/100

Wow! Ännu en kanondag tillsammans med fina vänner. John och jag mötte upp några av mina närmaste och deras barn i Mariebergsskogen i förmiddags. Det blev början på ännu en fantastisk påsklovsdag. Det fanns ju påsklovsaktiviteter också och en som vi deltog i var skattjakt. Skattjakten var egentligen en tipspromenad där man skulle få fram ett lodrätt ord och sedan säga ordet till personalen på Naturum. Gjorde man det så fick man en "skatt". Bästa pris någonsin enligt oss vuxna. Det var nämligen en burklupp, alltså en liten burk med en lupp som lock. I burken kan man sedan lägga småsaker eller kryp för att studera dem närmare. Detta blev mycket uppskattat av barnen och John fortsatte även "studera" här hemma sedan.
                        
Vi hade också tänkt gå på en teater på eftermiddagen men eftersom vädret var fint och vi inte hunnit med den övre lekparken plus djuren än så var alla överens om att det var ett bättre alternativ. Även i dag fick jag klara bevis på Johns utveckling. Han klarade att klättra i klätternät helt själv och åkte 100 gånger i den täckta rutschkanan (har han inte vågat förut). Dessutom åkte han linbanan flera gånger, något som också var en första gång. Vi hade så roligt. Dock inte lätt att ta kort på någon som katapultar ut ur kanan. 
                                                 
Såklart var vi tvungna att titta på djuren också. Det fanns nykläckta kycklingar och getter i klapphagen. Minigrisarna är dock alltid sötast. John ojade nog mest över illrarna som låg och sov och var så söta som bara den. Det var typ tassar åt alla håll.
                                              
Trots en överlag fin dag hade vi några utbrott igen. John var märkbart sliten efter gårdagens simhallsbesök. Det var annars några dagar sedan vi såg röken av de där utbrotten. I morgon planerar vi därför en lugn och skön hemmadag. Det ser jag också fram emot!

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Hade ni sol hela påsk och lovet ni? Här såg vi knappt någon sol alls...
Mysigt med mariebergsskogen!
Kram

Emma sa...

Nja, inte hela. Dock någon stund varje dag och det var väl då vi passade på att vara ute. Dock var det ganska kallt. I Mariebergsskogen frös vi riktigt på slutet. Är väl så när man klär av sig för tidigt. :-)