2 mars 2016

Före- och efterfix i lekrummet: 2/100

Vi har ju turen att med endast ett barn och ett stort hus kunna undvara inte mindre än två rum till denna lilla ängel. Sitt sovrum har han på övervåningen, ganska nära vårt sovrum. Det rummet försöker vi hålla fritt från plast och därför är det mest böcker, spel och pyssel som förvaras där. På nedervåningen har han alla sin plastiga leksaker. Det är också väldigt skönt att ha ett rum till alla stora prylar. Plus att man inte behöver städa så noga utan grejer kan stå framme utan att det känns rörigt i övriga huset. Ibland vill man ändå röja även i detta rum. Det var väl dags nu. Dessutom har rummet känts svårmöblerat med alla grejer och det har bara varit en enda sal med allt huller om buller.

Det är även detta rum som är vårt gästrum och då måste det ju även finnas plats för gästerna bland alla leksaker. Ganska svårmöblerat rum ändå med fönster på en hel vägg och garderober som täcker en annan. Garderober som jag och Calle måste kunna komma in i ganska lätt eftersom det är där vi förvarr våra kläder. Några dagar i stillhet och en dags tänkande resulterade i några nya idéer. De proffsigare bloggarna skulle väl skratta sig kissnödiga av de bilder ni nu kommer få se. Mobilkamera i dessa lägen har jag förstått är ett no no. Ändå är det vad ni får hålla till goda med. Förebilderna är också lagom ostädade. Såhär såg det t.ex ut på en av de mindre väggarna. På ena sidan är också dörren in i rummet. Förvaring är a och o men just denna flyttade jag lite på.
                                             
Den fick ge plats åt en duxmadrass som vi ville spara men inte visste var vi skulle förvara. Nu är den dagbädd/lekbädd/gästsäng. John älskade idén och ville sova där första natten. Jag som visste att han skulle ångra sig lobbade för den vanliga sängen och nu har vi bestämt att det är när han fyller fem som detta blir hans nya sovplats. Jaja, en får väl se. 

Andra hörnet på samma sida. Tog tyvärr kortet efter att vi flyttade på en gul ikea-soffa som stod där det tomma utrymmet är. Den tog mycket plats och står nu istället i Johns sovrum.
Hörnet ser istället ut såhär. Lekförvaringen blev rumsavdelare och på ena sidan har vi hus och hemtemat. Affären, spisen och barnen. Ett litet rum i rummet.

                         
Mittemot var det tidigare ett allmänt kaos. Visste nog inte hur jag skulle möblera här. Duxmadrassen blev liksom kvar efter senaste övernattarna.
                         
Nu är det istället Johns gympa-del. Allt blev mycket mer samlat och mycket bättre. Ni kan ju se hur exalterad fotomodellen är på varenda bild.
                       
Och så den omöblerbara väggen med alla fönster.
Jag köpte en liten bänk till dockskåpet som bytte plats med den gula soffan. Då blev det inte bara att stå direkt på golvet. Bättre lekhöjd och man kan lätt dammsuga under.
Med några nya lampor och ramar är mysfaktorn här inne mycket högre än innan. John är supernöjd och då är vi andra i familjen också det. En annan dag ska jag visa hur Johns sovrum ser ut. Tyvärr utan förebilder.

2 kommentarer:

Maria Gartman sa...

Så fint! Vi kommer gärna och leker där någon dag! Snart? 😉

Emma sa...

Ja! Supergärna!