25 december 2015

Julafton + juldagen

Så swoshade det till och så var julen slut (nästan) även för i år. För vår del har det nog varit den bästa hittills. Dels för att vi (jag) tog allt så soft utan att stressa efter perfektion och dels för att John blivit så stor så att han verkligen var medveten om och uppskattade vad som hände. Vi fick till och med till några trevliga julkort framför granen. Inte heller var paketöppningen så hysterisk som tidigare då John mest slitit upp sina paket utan att knappt titta på dem. I år fick han nog mer paket än någonsin men han var verkligen genuint glad för alla och tog sig tid att titta på dem och glädjas en stund. Det mesta var "precis vad han hade önskat sig". Han fick både skidor och skridskor. ett my little pony - slott, playmobilsaker, någon bil slank med trots förbud, spel och böcker mm. Av min syster fick han även hårspännen i olika färger. Dessa blev en favorit och både i går och i dag har han velat ha precis alla i håret. Åttatiostycken eller vad det var. Skridskorna ska vi försöka inviga innan jullovet är slut medan både jag och John sörjer lite över att det inte finns en knutta snö ute ännu. Vi som nu båda ligger och trycker på nya skidor. 
                         
Efter en lyckad julafton blev det lugna juldagen då vi som vanligt mest legat och softat. John har lekt och testat de flesta leksakerna. böckerna och spelen nu. Vi åt julmatsrester till lunch men orkade bara inte till kvällen så då blev det pizza istället. Solen visade sig på förmiddagen och vi passade på att gå en tur med hunden. John cyklade och vi stannade till vid lekparken. Hemma igen spelade tre generationer bandy på gatan och John är överlycklig över att ha lärt sig kasta upp bollen med klubban. Det är verkligen härligt att se hans glädje över att kunna behärska nya saker. Hela tiden utvecklas han och lär sig mer och mer vår lilla älskling.
Nu sover den slutkörde lillemannen och jag tänker ägna mig åt lite mer slappande. I morgon besöker vi Sunne och Johns morfar och Irene. Sedan är det massor av jullov kvar. Det ser jag fram emot!

Inga kommentarer: