20 oktober 2015

Varför är Sverige så mörkt?

Och då snackar jag inte om ljuset som allt mer flyr sin kos. Utan det politiska läget. Folk som eldar upp flyktingboenden, (B) - kändisar som vill ha SD-ledare som statsminister och massa annan skit och oförståelse som svenskarna öser ur sig just nu. SD som vill skapa reklam runt om i världen för att få till en bild av Sverige som ett ogästvänligt land att hamna i.

Gud vilken okunskap detta visar på. Nära total hjärndöd skulle jag vilja säga. Tror verkligen SD att människor som väljer mellan att misshandlas till döds/bombas ihjäl/våldtas eller fly för sin liv på en allt annan än säker resväg bryr sig om ifall det är kallt här uppe? Tror de att människor som lever på ris och bröd hela sin uppväxt, barn som inte kan gå i skolan utan måste arbeta i tunga fabriker och som förlorar fingrar och mer på kuppen bryr sig om ifall de får bo i tält ett tag? Kommer de ens att se denna reklam? Om man är så totalt desperat att man riskerar sina barns liv i små båtar då skitar man i allt det där!!

Helt poänglöst är det såklart att poängtera att många människor på flykt inte ens har ett mål längre än till närmsta grannland när de börjar sin flykt. Det är en mycket lång väg för den som tar sig fram med de egna benen som enda färdmedel eller hänger under tåg och lastbilar. Många analfabeter som inte ens kan läsa skyltarna för att veta vilket land de befinner sig i för tillfället. De vet inte vad som väntar dem, de vet bara att de vill till något bättre. De vill ha chans till ett liv, en framtid, trygghet. Många förlorar vänner, familjer och barn på vägen. Titta på alla de som är här! Minst lika många kom aldrig ens fram.

Jag önskar alla människor i Sverige kunde ta del av de verkliga berättelserna, bland annat mina elevers berättelser. Ingen av de fina svenskarna på sina höga hästar skulle överlevt det flyktingarna i Sverige har överlevt. Jag skulle aldrig klara det! Men de är starka, de har varit tvungna att bli det! De är fantastiska och det de har att bidra med till det här landet skulle vi egentligen betala dyrt för att få. Vi ska vara väldigt glada och tacksamma över att de är här nu för de gör det här landet till ett bättre land!

Inga kommentarer: