29 oktober 2015

Projekt tv-rum

Vårt tv-rum är väl ett klassiskt källarrum med små fönster högt uppe längst taket. Stenväggar och så vidare. Eftersom huset är ett sutteränghus så ligger just det rummet under mark. Rummet kan upplevas lite kallt och källaraktigt trots att den förre ägaren klätt in rör och tapetserat väggarna. Vi ska väl försöka ändra lite på den känslan. Till att börja med har Calle, med hjälp av sin pappa, fixat till dörröppningen så den ser ut som en vanlig öppning. Till skillnad från den källaraktiga utan lister.
                               
Vi har även påbörjat förändringen genom att bryta bort den garderob som satt på ena väggen. Rummet blev genast att kännas enormt mycket större! Vacker färg som var gömd där bakom, heller hur?! Väggarna ska tapetseras/målas och något ska hända i det här hörnet. Om det ska bli en läshörna, bokhyllorna ska stå där eller om vi ska ha något annat skåp istället för garderoberna har vi inte riktigt bestämt än. Belysningen i rummet måste också göras något åt. Jag vill ha mattor på golvet. 
Jag som mest ser renoveringar som ett nödvändigt ont tycker faktiskt det här fixet är riktigt roligt!

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Nää, behåll väggen där som en liten fondvägg. :D uursnygg färg ju!
Kram

Emma sa...

Hihi, den syns ju i af! :-)