16 augusti 2015

The weekend 4 me

Här har vi haft en riktigt härlig helg i precis min anda. Jag har fyllt på energi nästan konstant. Bägaren svämmar nog över av lyckorus snart eftersom den inte direkt var tom innan. Trots att jag låtit tårarna flöda två dagar av fyra på jobbet den gångna veckan. Men sådan är jag!

Fredagen. Kräftor med finaste familjen. Sedan ett löppass innan läggdags. Vissa säger att de aldrig gillar löpträning trots att de springer ofta och långt. Jag däremot börjar verkligen värma upp för denna träningsform. Speciellt om man springer till skogs.

Lördagen. Vandringsdag. Den här gången hDE jag, Christine och Natasha bestämt oss för att ta oss an den vackra ön Jäverön i Karlstads skärgård. Vi ville passa på att gå just där innan vädret blir sämre och mer höstigt. Jag hämtade upp mina vandringsbuddies mellan 8 och halv 9 och sedan tog vi 9-färjan över med hundar, bil och allt. Därefter fick vi en UNDERBAR dag där vi vandrade i mycket varierad terräng såsom kohagar, gammal granskog och på klippor längst vattnet. Hela Jäverön är helt fantastisk och det är lätt att ta sig dit och vara där. Vissa platser  kan man ta sig till med bil, andra kan man cykla till. Det fanns dessutom massvis med cyklar att hyra i anslutning till avstigningen för bilfärjan. Det fanns även picknick-bord och grillplatser nära färjehållplatsen om man inte vill ta sig så långt utan mest komma ut i skärgården. Dessutom finns en bondgård lite längre bort där man kan både fika och äta lättare mat om jag har förstått det hela rätt. Vi hade däremot med oss matsäck som vi intog på klipporna medan hundarna plaskade i vattnet. 17 km blev det och trots att benen var trötta var vi överens om att vi haft en fantastisk dag som vi skulle återuppleva när som helst!
           
Söndagen. Och vi hade inga planer alls när vi vaknade i morse. Jag inledde till och med dagen med njutig egentid i solen och en kaffekopp på altanen innan Calle hade vaknat och medan John fortfarande tittade på sin morgontv. Sedan, efter ett litet 4-årsbryt, hade vi en fin frukost på samma plats. På förmiddagen fick vi undan några städprojekt som inte blivit gjorda på länge. Skönt. John pysslade mest för sig själv under tiden. Något som är ovanligt och därför extra mysig. Efter lunch tog vi med oss hund, fika och badkläder till Skivtjärn. Där började vi med skogspromenad/pinnletning och fortsatte det hela med fika och bad i superiskallt vatten. Mysvarning på den!

Nu är jag tokladdad för en ny vecka. Och på tisdag börjar eleverna också. Lika pirrigt som vanligt. Men kul!! Hoppas ni också haft en fin helg!

Inga kommentarer: