2 augusti 2015

Man hinner en hel del på en vecka

Den här veckan har min syster, Johns moster, varit och hälsat på oss. Vi har haft det supermysigt och massor av saker har vi hunnit med. När hon anlände på söndagen var vi en aningens slitna här hemma. Calle och jag hade varit på bröllopsfest och partajat till tre på natten. Så mostern fick stå ut med pizzakväll och bums i säng.

På måndagen hade vi hämtat oss något och eftersom veckan innan mest bestått av målning ville vi göra något bara för Johns skull. Vädret var inte det bästa så vi bestämde oss för Leos lekland. Roligt för både liten och stor som vanligt. På kvällen hängde syrran med mig på ett zumbapass. Roligt att få tillfälle att träna tillsammans!
                         
På tisdagen kom vår pappa med fru och hälsade på. Vi umgicks och pappa plockade en hel hög sniglar. Han var enormt chockad över invasionen tydligen. Själv har jag gett upp just det kriget.

På onsdagen var det regnfritt på förmiddagen så Hanna och John hängde med ut på en liten promenad med stolpjakt. Hittade som vanligt nya fina platser att promenera på. Denna gång vid älven i Skived. På eftermiddagen åkte jag och sis in till stan och avnjöt sushi till middag (älskar) och lite shopping innan vi joinade det sista gratis-zumba-passet på KMTI för sommaren. Underbar instruktör där!

  
                           
På torsdagen fick mostern agera lekledare medan vi städade för kommande kalas. På kvällen mötte vi upp mamma i Sunne och åkte till Västanå teater och årets uppsättning som är Lomjansguten. Jag säger bara WOW! Det är nog femte eller sjätte året jag går på en föreställning av Västanå och jag brukar alltid gilla deras föreställningar. Den i år var dock något rent outstandig. Himmelskt bra!! Se den om du har möjlighet!
På fredagen var det en stor dag. Vi genomförde nämligen Johns första födelsedagskalas med kompisar. 6 kompisar var bjudna och fem kunde närvara. Tårta, lek, fiskdamm och en sväng utomhus hann vi med på de cirka två timmar som kalaset varade. Riktigt roligt var det. Men ganska utmattade också måste jag medge, den höga sockerhalten i blodet till trots. John var nöjd och vill gärna göra om alltsammans när han fyller fem.
På lördag fortsatte firandet när mormor kom hit och John blev firad av både henne och moster. John fick ett garage, my little ponnys och dockor till dockskåpet. Allt genomlektes grundligt under dagen. Solen sken dessutom på oss hela tiden och vi fick äntligen hänga i hammocken. Hoppa på studsmattan och grilla hann vi också med. John gjorde kullerbyttor på studsmattan så till och med den som stod bredvid blev yr i bollen. 
Så kom då till sist dagen då moster måste ta tåget tillbaka till Stockholm. När vi vinkat av henne åkte vi till självplocket av jordgubbar på Ängebäck och plockade på oss cirka två liter. Hemma igen ville hunden ut så hela familjen begav sig till skogen där blåbären nu växer i överflöd. En liter hann vi få med oss på den halvtimme vi var där. 
                                          
                                          
Allt detta ska bli en tårta inför den riktiga födelsedagen som går av stapel i morgon. I morgon blir John fyra år på riktigt. Resten av släkten kommer för att fira såklart!

Inga kommentarer: