3 augusti 2015

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hipp hurra för vår Jompa som fyllde fyra i dag! Dagen skulle firas med farmor och farfar, morfar och Irene samt Calles faster och farbror och vänner till familjen. Av dem började sex sin färd halv nio i morse eftersom de skulle ta sig ända från Dalarna. Vi hade planerat lunch och senare jordgubbstårta till fikat. Jag och Calle väckte John med sång och några paket. Men vårt lilla födelsedagsbarn var inte alls på topp! Till frukost vägrade han äta och oråd anades. Feber började göra sig till känna och första feberkräkan kom. När strömmen dessutom gick och förväntades vara tillbaka runt ett kände vi att makterna var emot detta kalaset på något vis. Framåt nio fick vi se oss besegrade och skyndade oss att ringa alla och boka av det hela. Sedan var John totalt däck fram till lunch då han piggnade till och åt makaroner och falafelbullar. Därefter höll sig feber runt 38 hela dagen och vi fick till en halvdan födelsedagsfika med glass och jordgubbarna och blåbären vi plockade i går. John var lagom sugen. Sedan spelade hela familjen spel tillsammans och resten av dagen ägnade John i soffan framför tv:n. Ändå vid väldigt gott mod måste jag säga.
                                 
Well, firandet kunde vi ju boka om till annan dag. Och den dryga litern vardera av jordgubbarna och blåbären som blev kvar kokade jag sylt på. Sylt som sedan användes till middagens pannkakor. Önskematen från födelsedagsbarnet. Och fyra år blev han ändå. Firandet och paketen finns kvar och det finns helt enkelt värre saker att råka ut för. 

2 kommentarer:

livet på myra sa...

Men så tråkigt!! Vilken tur att ni är uppe på morgonen så ni hann ringa och avboka! Hoppas han får sitt kalas snart!
Kram

Emma sa...

Lite trist! Tur dock att han inte kommit upp i åldern då han har så stor koll ännu. Han tror ju att han fyller år varje gång vi "firar" och då hade han ju fyllt två gånge redan! :-) Och kalaset får han i alla fall redan på fredag. :-) Krams