18 juli 2015

Studs och skratt

John fyller år om ungefär två veckor (fyra år, herregud) och i dagarna kom vi över en bra studsmatta billigt. Alltså beslöt vi att han skulle få en studsmatta i födelsedagspresent och att han skulle få den direkt för att kunna använda den så länge som möjligt. När John somnat i går kväll satte vi ihop studsmattan och det var riktigt spännande att visa honom den i morse. Det blev direkt succé och både han och jag har tränat benen hårt där i dag. Man kan också använda studsmattan i diverse andra lekar. Som fängelse till bovarna när man leker tjuv och polis till exempel. Okej, jag erkänner. Jag tycker också det är rätt kul med en studsmatta!
Dyvelstens flottningsmuseum hade familjedag så medan pappan i huset var på svensexa i stan tog vi oss en cykeltur dit. Där byggde vi en båt av en gammal mjölkkartong och fikade med kompis Lova. Dessutom hann vi även gå en tipspromenad som John tyckte var himla rolig även om han svarade nummer 2 på alla frågor utom två. Mimulus teater var också där med en liten uppvisning. Det var ganska mycket buskis och rammel-humor över det hela och John skrattade och fnissade som en galning. Roligast var när en hund gäckade de letande brandmännen och barnen fick vara med och tala om var den tagit vägen.
               
Vi träffade även lite andra småkompisar där och man kunde dessutom rida på ponnyer eller måla sig i ansiktet. Den första var John inte särskilt intresserad av men ansiktsmålningen ville han väldigt gärna göra men var till sist för blyg för att våga. Efter dessa trevliga timmar cyklade vi tillbaka hem för mer studsmattehoppning.

Inga kommentarer: