16 juli 2015

Kolmården

Så blev det tyst på bloggen några dagar. Men det bara för att vi har varit i Kolmården och förlustat oss med våra vänner The Gartmans. Några roliga och intensiva dagar har det varit och vi kom nog hem med några riktigt trötta barn. Och föräldrar.

Vi hade hyrt en stuga cirka två mil från Kolmården. Stugan var ett ombyggt soldattorp och låg mitt på landet. Där fanns stora utrymmen med gräsytor för barnen att härja runt på. En liten lekstuga höll dem sysselsatta många timmar. Gungor och höns fanns det också att roa sig med. Detta var ett mycket bra boende om man reser med mindre barn som har spring i benen.
                    
Dessutom låg stugan så till att vi fick ta bilfärjan varje gång vi skulle till eller från Kolmården. Fyra gånger sammanlagt alltså och John tyckte turen på cirka 6 minuter var lika spännande varje gång. Dock hävdade han att det var Djurgårdsfärjan vi förflyttades oss med. Jaja.

För John var det största med Kolmården helt klart Bamses värld och alla karuseller. John åkte allt och det var mycket folk så vi fick köa en hel del. Trots det var det inget som hindrade honom från att åka det mesta en gång till andra dagen.

Även den större av de två berg- och dalbanorna åkte han även om jag tvekade. Öppnar vagnar och höga backar (okej lite höga var det allt) tog dock knäcken på mig! John är helt klart modigare än sina föräldrar när det kommer till att åka saker som går fort och högt!
              
En annan stor sensation var Bamse-teatern och att få hälsa på Bamse och Skalman. Med skräckblandad förtjusning! Efter detta är Bamse nummer ett för John. Han leker Bamse, läser Bamse, pratar Bamse. När vi kom hem till Forshaga igen undrade han om vi var på Bamses värld. Kan det bli för mycket Bamse?

Dag två på Kolmården hann vi med den omtalade delfinshowen. Den var verkligen bra och trots lite motstånd i början var även vår lilla Bamse totalt hänförd. Efter 45 minuter i kö fick vi även åka gondol över parken. Väl värt väntan även om min höjdskräck gjorde sig mer än påmind över det högsta partiet.


Efter två intensivt roliga dagar på Kolmården hade vi ytterligare två nätter kvar i stugan. Den sista dagen valde vi att åka till Söderköping. En liten pittoresk by som har många välbevarade hus och byggnader, en del finns kvar ända sedan medeltiden. Flera av scenerna i Madicken är även inspelade i Söderköping. Vi började dagen med att hoppa på ett rundturståg. En mycket bra idé då vi fick veta mycket om staden tack vare den härliga äldre farbrodern som körde tåget. Och barnen fick klubbor. Mycket populärt!
Söderköping är tydlig också känd för att ha en servering som kan stoltsera med flest glassorter i Sverige (?). Kön in dit var dock enorm så vi valde att äta vår glass på annan plats som serverade egentillverkad glass. Där och då drabbades vi för första gången av riktigt dåligt väder. Regnet bara vräkte ner och eftersom John var mer än trött tog vi en tidigt eftermiddag och åkte tillbaka till vår stuga.

Det har varit några fina dagar med goda vänner! Nu ser vi fram emot att ta det lugnt ett par dagar innan släktingarna avlöser varandra. Också roligt!

1 kommentar:

livet på myra sa...

Gud vilka härliga boende ni får tag på när ni är på semester! Denna såg ju urmysig ut!!
Kram