23 juni 2015

Härliga dagar

Både i går och i dag har John och jag gjort några utflykter. Vädret har varit växlande men för det mesta har vi klarat oss från det värsta ösregnet. Gårdagen var den dag då vi drog till Deje på förmiddagen. Jag mutade John med en present från Ica för att han skulle ha på sig sina nya skor som vi köpt för flera veckor sedan. De har ju gjort SÅ ont trots att de är större än de gamla. Med den lilla mutan gick det bra och sedan var de tydligen inte så fruktansvärda för de har funkat att både springa och hoppa i hela dagen i går och i dag. Men anyway. Vi åkte till Deje för att komma ut, leta några stolpar i stolpjakten, förena det med hundpromenaden, testa en ny lekpark. Lekparken har jag spanat in sedan tidigare då den ligger bredvid mitt jobb. Hit på den eftersom det fanns en stor traktor att klättra på samt lekköra. Massor av annan klättring också. Vi kommer nog tillbaka en annan dag. Troligtvis med mer tid och fika med oss.
                       
Efter lunch hade vi planerat lekdate med poolbad i Edsvalla. Eftersom det var 30 grader i poolen och helt okej i luften var det härligt. John hoppade högt och långt från kanten. Nästan farligt okontrollerat. Men roligt hade vi! Sedan blev det fika och senare lekte barnen helt själva medan mammorna pratade om att jobba i förberedelseklass och gosade med vovve Ella.
Helbra dag! Den här dagen som snart är slut åkte John och jag till Alsters herrgård för att möta upp med en arbetskamrat/vän och hennes två barn. På Alsters herrgård fikade vi och testade den nya lekträdgården. Både fika och lek fick högsta betyg av alla barn. Vi avslutade med en promenad i skogen runt herrgården. Barnen lekte hela tiden och John fick nog lite idolkomplex på 8 månader äldre Hannes. Lite roligt att barnen känt varan sedan födseln men på grund av tidsbrist umgåtts väldigt sporadiskt men trots det knappt var blyga för varandra. De kom igång att leka väldigt snabbt vilket var mycket roligt! Ännu en mysig dag detta.

Hemma åt vi hamburgare/köttbullar och avslutade kvällen med att först spela fotboll innan myggen som exploderat i antal sista dagarna drev in oss. Då fikade vi på jordgubbar i Johns lekrum och byggde en koja (rymdraket) och sedan somnade en trött John snabbt vid läggning. Nu hoppas vi på en lika fin fortsättning på veckan!

Inga kommentarer: